Hlavní obsah

Rozehnal: Francouzský pohár je má druhá nejcennější trofej

PAŘÍŽ/PRAHA

Fotbalisté Paris St. Germain v sobotu vyhráli finále Francouzského poháru a posedmé získali tuto velice ceněnou trofej. V bitvě s Olympique Marseille na vyprodaném Stade de France patřil k oporám jejich obrany David Rozehnal, s nímž jsme po utkání telefonicky hovořili...

Foto: archiv

David Rozehnal

Článek

"V první řadě chci říct, že po zlatu z mistrovství Evropy do 21 let to je moje druhá nejcennější trofej. Francouzský pohár má zvuk, takže ho řadím před mistrovský titul s Bruggami, Belgický pohár i dva Superpoháry. Navíc máme jistou účast v Poháru UEFA.

Je to hezké završení sezóny, kterou osobně považuji za vydařenou. Vylepšit by ji mohl posun z deváté příčky na třetí, která zaručuje účast v kvalifikaci Ligy mistrů. Samozřejmě třešničkou na dortu by pak byl úspěch na mistrovství světa, na němž bych se chtěl udržet v základní sestavě reprezentace.

Nebyl to asi příliš krásný zápas. Oběma týmům šlo o hodně. Navíc zápasy s Marseille mají náboj podobný derby, takže se hraje od podlahy. Před zápasem došlo k bitkám mezi fanoušky. My jsme dali brzy gól, trefil se Kalou. Marseille poté převzalo taktovku, ale dobře jsme bránili a podnikali nebezpečné výpady. Krátce po poločase přidal Dhorasoo druhý. Soupeř sice snížil, ale vítězství jsme už uhájili.

Do konce sezóny zbývají tři kola. Čeká nás souboj na trávníku Rennes, které je před námi, a pak máme dva týmy z konce tabulky, předposlední Ajaccio a poslední Méty. Kdybychom získali devět bodů, je třetí příčka reálná. Na ty dvě vyšší už nemáme, což je škoda. Na začátku sezóny jsme jeden čas konkurovali i Lyonu, pak jsme ale šli s výkony dolů."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články