Hlavní obsah

Italský brankář Buffon musel na další výslech

ŘÍM

Italský gólman Gianluigi Buffon musel přerušit přípravu s reprezentací na mistrovství světa a absolvovat další výslech ohledně svého sázení na sportovní výsledky. Jedničku národního týmu k tomu v úterý večer vyzvaly úřady v Parmě, kam brankář Juventusu ve středu v poledne dorazil.

Foto: www.buffononline.com

Gianluigi Buffon

Článek

Osmadvacetiletý Buffon již podával vysvětlení o svém zapletení do sázek před dvěma týdny, kdy se dobrovolně přihlásil k výslechu v Turíně. Mezi fotbalisty, které v rámci jednoho z největších skandálů v italském fotbale úřady vyšetřují, je i český reprezentant Marek Jankulovski. Také on údajně sázel na sport, což mají hráči zakázáno.

Buffonův právní zástupce italským médiím řekl, že jeho klient sázel na tenis, dostihy a zahraniční fotbalová utkání. Prý s tím však přestal loni na podzim, kdy vstoupil v platnost zákaz jakékoli sázení fotbalistů.

Turínský státní zástupce však tvrdí, že ještě letos 16. ledna předal Buffon svému příteli Paolovi Pelizzonimu 10 000 eur, aby je použil na tipování sportovních výsledků. To klubový spoluhráč Pavla Nedvěda popírá, podle spekulací médií by ho však podíl na aféře teoreticky mohl stát i místo ve výběru pro světový šampionát.

Korupční skandál s ovlivňováním rozhodčích, do něhož jsou zapleteny i velkokluby Juventus, AC Milán, Lazio Řím a Fiorentina, nepříznivě ovlivňuje i atmosféru v národním týmu. "Nálada skutečně není nejlepší. Bohužel, taková je situace a nemá cenu to skrývat," uvedl dnes Gigi Riva, manažer národního týmu, jenž bude na závěr základní skupiny MS soupeřem českého mužstva.

Reklama

Související témata: