Hlavní obsah

Jsem přesvědčený, že Mbappé půjde do Arsenalu, tvrdí legenda. Na srovnávání s Henrym je brzo

Monte Carlo

Dlouhá léta patřil k oporám v záložní řadě Gunners. Robert Pirés se nyní vyslovil tak, že francouzská kometa Kylian Mbappé podepíše smlouvu na Emirates Stadium. Bývalý hráč Arsenalu je přesvědčený, že fotbalový teenager má před sebou zářnou budoucnost a že půjde do stejného klubu, do kterého v létě 1999 přišel Thierry Henry, s nímž je v poslední době srovnáván.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Kylian Mbappé

Článek

Osmnáctiletý útočník Monaka, velmi horké zboží na evropském fotbalovém trhu, vstřelil v dosavadním průběhu ročníku 13 branek ve francouzské Ligue 1 a dalších 5 gólů přidal na cestě do semifinále Ligy mistrů.

Přestože kouč Arsenalu Wenger zkraje tohoto týdne připustil, že klub se nebude pouštět do souboje s dalšími giganty o Mbappého podpis, Pirés se domnívá, že mladý Francouz na Emirates Stadium zamíří a je rovněž přesvědčen, že právě francouzský kormidelník je ideální muž pro rozvíjení jeho všestranného talentu.

„Myslím si, že Arsenal ho podepíše, jediný problém je za kolik. Mbappé má velký potenciál hrát za Gunners a Wenger je pro něj tím správným manažerem," řekl Pirés.

„Monako a Arsenal jsou velmi podobné kluby, takže by to pro něj nebyla příliš velká změna," pokračoval bývalý francouzský reprezentant.

Zároveň si však myslí, že srovnávat Mbappého a Henryho je trošku nefér. „Srovnání není úplně potřeba. Ještě není připravený na takováto porovnání. Kylian je podobný typ hráče, jakým byl Thierry, a také začínal v Monaku, jenže toto srovnání zatím nemá smysl."

„Věřím, že Mbappé půjde ve stejných šlépějích jako Thierry Henry. Je stejně rychlý, stejně silný a výborný zakončovatel, ale pořád je velmi mladý, tudíž bych se těchto srovnávacích komentářů prozatím zdržel," uzavřel mistr světa z roku 1998.

Reklama

Související témata: