Hlavní obsah

Nedvěd si v druhé lize užívá atmosféru a vítězství

TURÍN

Rozpaky po pádu Juventusu do druhé ligy vystřídala u bývalého fotbalového reprezentanta Pavla Nedvěda záhy spokojenost. Záložník italského velkoklubu potrestaného za korupci po pěti odehraných zápasech prohlásil, že si působení v soutěži užívá. Pochvaluje si zejména atmosféru na Olympijském stadionu a také výkony Juventusu, který již odmazal třináct ze sedmnácti záporných bodů.

Foto: archiv

Pavel Nedvěd

Článek

Po úvodní remíze v Rimini se "Stará dáma" rozjela a další čtyři zápasy vyhrála. "Hrajeme výborný fotbal a navíc vyhráváme. Dalo se čekat, že bude chvíli trvat, než si zvykneme, ale naštěstí to byl jen jeden zápas. Ve Vicenze jsme se pak taky trochu trápili, ale vyhráli jsme a hodně nám pomohli fanoušci," uvedl dnes Nedvěd na internetové stránce Juventusu.

Fotbalisté turínského celku, který přišel o tituly z minulých dvou sezon, si nemohou vynachválit výbornou kulisu při domácích zápasech. Místo rozlehlého a poloprázdného stadionu Delle Alpi, kde navíc hřiště oddělovala od tribun atletická dráha, hrají na Olympijském stadionu s menší kapacitou, kde však bývá plno a diváci bouřlivě fandí přímo u hřiště.

Když skandují vaše jméno, únava mizí

"Je to fantazie, když jsou fanoušci tak blízko. Pamatuji si pár zápasů Ligy mistrů na Delle Alpi, kdy byl plný dům. Teď zažívám ten skvělý pocit každý týden," liboval si držitel Zlatého míče za rok 2003.

Čtyřiatřicetiletý fotbalista tak nemusí v nejmenším litovat, že se rozhodl pokračovat v hráčské kariéře, i když po neúspěchu národního týmu na mistrovství světa se spekulovalo o tom, že možná skončí. "V mém věku je takováhle podpora z publika nepostradatelná. Když slyšíte, jak lidi skandují vaše jméno, únava mizí. Díky nim se cítím pořád mladý," uvedl Nedvěd, jenž se v srpnu rozloučil s reprezentační kariérou.

Stadion, který sloužil sportovcům při zimních olympijských hrách, podle něj také více láká k návštěvě celé rodiny. "Při rozcvičování mám čas si všimnout, že se oproti minulým sezonám hodně změnilo. Je tu legrace a nálada je uvolněnější. Tenhle rok si užijeme," řekl jeden z mála klíčových hráčů, který v Juventusu po sestupu zůstal.

Reklama

Související témata: