Hlavní obsah

Uzdravený Berger si chce zasloužit novou smlouvu

BIRMINGHAM

Už téměř rok nenastoupil Patrik Berger vinou zdravotních problémů za Aston Villu v anglické lize, přesto hodlá přesvědčit trenéra i vedení klubu, že má ještě co nabídnout. Dvaatřicetiletý český fotbalista chce v následujících osmi měsících také dokázat, že si zaslouží novou smlouvu.

Foto: Internet

Patrik Berger na archívním snímku.

Článek

Současný dvouletý kontrakt Bergrovi vyprší příští rok v létě, od svého příchodu z Portsmouthu v birminghamském celku odehrál dohromady jen devět utkání a pouze čtyřikrát se objevil v základní sestavě.

"Smlouva teď není to nejdůležitější. Hlavně chci každý den trénovat, hrát a ostatní snad přijde. Ale kdyby byla šance prodloužit smlouvu, rád bych tu zůstal," citovala britská média Bergra, jehož kariéru provázejí problémy s koleny, s kterými byl několikrát na operaci. "Vím, že je štěstí, že po všech těch zraněních ještě mohu hrát. Ale vím, že na to pořád mám," uvedl vicemistr Evropy z roku 1996.

Berger si loni 31. října v zápase s Manchesterem City po půlhodinovém pobytu na hřišti poranil koleno a absolvoval několikaměsíční rekonvalescenci. Když se chystal k návratu na hřiště, poranil si lýtko. V současnosti je v pořádku, ale na první start pod koučem Martinem O'Neillem, jenž přišel do klubu v létě, stále čeká.

"Musím ukázat trenérovi, že jsem zdravý. Pak záleží na něm, jestli mě nominuje nebo ne. Promluvili jsme si a nemáme spolu žádný problém," řekl bývalý hráč Liverpoolu, za který nastřílel v anglické lize 28 branek.

Berger znovu přiznal, že na jaře uvažoval o tom, že s fotbalem kvůli zdravotním potížím definitivně skončí. "Když jsem se vrátil po zranění a po dvou týdnech si přivodil další, myslel jsem, že pověsím kopačky na hřebík. V mém věku je těžké přinutit se jít dál. Ale jsem rád za každý den, kdy mohu trénovat. V mém věku záleží na tom, jak se hráč cítí a já se cítím skvěle," prohlásil bývalý reprezentant.

Reklama