Hlavní obsah

Real porazil ve španělském šlágru Barcelonu 2:0

MADRID

Ve slavném derby španělských velkoklubů mezi Realem Madrid a Barcelonou se v neděli radoval z vítězství 2:0 domácí "Bílý balet". Na San Bernabeu utrpěli Katalánci vůbec první porážku v této ligové sezoně, přesto zůstali první v tabulce. Mají ale stejně bodů jako druhá Valencie, Real je čtvrtý se ztrátou dvou bodů.

Článek

Madridský celek v prestižním souboji předvedl před 80.000 diváků nejlepší výkon od příchodu trenéra Capella a vítězství mu zajistili povedené trefy útočníků Raúla a Van Nistelrooije. V utkání, ve kterém se útoky přelévaly ze strany na stranu, zářili především Robinho z Realu a v dresu Barcelony Messi, kteří nebojácnými průniky motali hlavy soupeřovým obráncům. Šťastnější však byl Robinho, který se přihrávkou podílel na Van Nistelrooijově brance.

Fotbalisté Sevilly si po pohárové remíze v Liberci spravili chuť, když porazili Tarragonu 2:1. O obě branky se postaral Kanoute, který se dotáhl se sedmi góly do čela tabulky střelců, a Sevilla si pojistila třetí pozici v tabulce.

Espaňoval zachraňoval remízu v nastavení

Naopak Espaňol nenavázal na výhru ze souboje se Spartou Praha a jen remízoval doma 2:2 se Santanderem, když bod zachránil až v nastaveném čase. Hosté se ujali vedení zásluhou bývalého španělského reprezentanta Munitese, ale kanonýr Tamudo, který ve čtvrtek v Praze nehrál, svou první brankou v zápase ještě do poločasu vyrovnal. Těsně před koncem si dal obránce Espaňolu Chica vlastní branku a zdálo se, že si tři body odveze Santander, jenže v druhé minutě nastavení fauloval Pinillos a Tamudo proměnil nařízenou penaltu.

Valencie udržela druhé místo vítězstvím 1:0 nad Pamplonou. O branku se postaral již v 16. minutě kanonýr Villa, pro kterého to byla již pátá trefa v sezoně.

Deportivo La Coruňa připravilo první porážku fotbalistům Atlétika Madrid na soupeřově hřišti v tomto ročníku. Sobotní večerní zápas, který se hrál v hustém dešti, nabídl divákům minimum šancí na obou stranách. Jako jediný se střelecky prosadil útočník Angel Arizmendi v 66. minutě a zajistil domácím vítězství. Páté Atlético čeká na výhru v La Coruni už jedenáct let.

Španělsko - 7. kolo:
La Coruňa - Atlético Madrid 1:0 (66. Arizmendi), Bilbao - Vigo 0:1 (6. Baiano), Espaňol Barcelona - Santander 2:2 (45. a 90.+2 z pen. Tamudo - 25. Munitis, 87. vlastní Chica), FC Sevilla - Tarragona 2:1 (21. a 26. Kanoute - 67. Cuellar), Huelva - Getafe 1:2 (54. Sinama-Pongolle - 42. Pachon, 71. Moral), Mallorca - San Sebastian 0:0, Valencie - Pamplona 1:0 (16. Villa), Real Madrid - Barcelona 2:0 (2. Raúl, 51. Van Nistelrooij).
Tabulku najdete zde:

Reklama

Související témata: