Hlavní obsah

Hamburk si na hřišti Leverkusenu připsal první ligovou výhru

BERLÍN

První vítězství v sezóně bundesligy zaznamenali fotbalisté Hamburku, kteří v nedělním utkání 8. kola díky střídajícímu Guerrerovi vyhráli v Leverkusenu 2:1. Opustili tak sestupové pozice a mají stejně jako jejich soupeř osm bodů.

Článek

Hosté museli výsledek otáčet, protože do vedení šel Leverkusen Voroninovým gólem chvíli před odchodem na poločasovou přestávku. V 69. minutě však na hřiště přišla letní posila z Bayernu Guerrero a za 120 sekund vyrovnal. Peruánský útočník se pak prosadil ještě jednou, když čtyři minuty před koncem zajistil Hamburku, hrajícímu bez zraněného Davida Jarolíma, tři body.

Norimberk nedokázal dovést přetahovanou ve Frankfurtu do vítězného konce a získal jen bod za remízu 2:2. Jako první se trefili domácí, když již po čtyřech minutách proměnil penaltu Amanatidis, jenže hned za minutu bylo srovnáno zásluhou Saenka. Podobná situace nastala ve druhém poločase, kdy Pinola nejprve poslal hosty do vedení, ale Streit záhy opět vyrovnal. Jan Polák tentokrát odehrál 85 minut, ale na svou střeleckou formu nenavázal, Tomáš Galásek strávil na hřišti celé utkání.

Německo - 8. kolo:
Frankfurt - Norimberk 2:2 (4. Amanatidis z pen., 56. Streit - 5. Saenko, 51. Pinola), Leverkusen - Hamburk 1:2 (41. Voronin - 71. a 86. Guerrero).
Tabulku najdete ZDE:

Reklama

Související témata: