Hlavní obsah

Arbitráž snížila Juventusu a spol. odpočty za korupci

ŘÍM

Juventus Turín, Lazio Řím a Fiorentina se dočkaly snížení bodových odpočtů, kterými byly potrestány za podíl na korupční aféře v italském fotbale. Nové verdikty v pátek oznámila sportovní arbitráž, která byla poslední odvolací instancí. Osmibodový odpočet pro AC Milán zůstal v platnosti.

Foto: ČTK/AP

Šance Pavla Nedvěda a jeho Juventusu na brzký návrat do Série A se možná zvýší.

Článek

Zaměstnavatel českého záložníka Pavla Nedvěda Juventus, který jako jediný kvůli aféře sestoupil, nepřijde o sedmnáct bodů, ale jen o devět. V druholigové tabulce se tak rázem posunul z dvacáté na dvanáctou příčku se ztrátou pouze pěti bodů na druhou Neapol.

Fiorentina, jejímž kapitánem je v současnosti český reprezentant Tomáš Ujfaluši, přišla místo devatenácti bodů o patnáct. Ještě lépe dopadlo Lazio Řím. Zatímco podle posledního verdiktu přišlo o jedenáct bodů, nakonec ztratí jen tři, ještě méně než původně nejmírněji potrestané milánské AC.

Arbitráž je vytvořená národním olympijským výborem, ale rozhoduje samostatně. Jako nejvyšší sportovní orgán v zemi má právo snížit tresty uvalené fotbalovými orgány. Další prvoligový klub Reggina musí na rozhodnutí arbitráže ohledně svého patnáctibodového trestu počkat do začátku listopadu.

Reklama

Související témata: