Hlavní obsah

První ztráta lídra, Plzeň nabídne drama!

Dokáže někdo porazit Amigos Bar? To je otázka, kterou si dává snad již celá Plzeň, ale zatím na ní nenašla odpověď. Amigos zůstává i po 3. kole neporažen, ale i tentokrát měl již „namále“.

Foto: Václav Kamelský

Nováček Sivres překvapivě útočí na titul v GT Plzeň 2011

Článek

Ranní skupina tentokrát nabídla zajímavou zápletku. Favorizovaný tým Škody Power totiž nestačil na nováčka soutěže Směnárnu Zbrojnickou, která zatím spíše paběrkovala, ale na 3. kolo dokázala vyladit formu a zamést veškeré naděje Škody Power na vítězství ve skupině po výsledku 4:2.

„Škodovka“ ovšem boj o dobré umístění nevzdala a pokud by dokázala v posledním zápase skupiny porazit dosud suverénní Amigos, rozhodovalo by se na prvních třech místech skupiny na základě minitabulky. Amigos Bar si však zkušeně pohlídal alespoň bod za remízu, který mu zajistil nejen vítězství ve skupině A, ale také prvenství v celkové tabulce 3. kola, čímž znovu navýšil svůj náskok na čele soutěže.

Angelo Hotel Pilsen stále čeká na první vítězství a tak mu nezbývá než doufat, že se mu podaří v příštím kole napodobit sympatické výkony dalšího nováčka, Směnárny Zbrojnické, která se umístila na celkovém 4. místě tabulky 3. kola.

V odpolední skupině se představili hned 2 z kandidátů na titul – Sivres a stále se zlepšující Tipsport, který svoji formu potvrdil hned v prvním zápase, kdy doslova rozcupoval tým City Casina 11:3 a tento svůj výkon pak podpořil ještě drtivou výhrou nad Activou v poměru 8:0.

Naopak Sivres hned v úvodu zaváhal s Activou (2:3) a i přesto, že si pak lehce spravil chuť těsnou výhrou nad City Casinem, vstupoval do souboje o první příčku ve skupině v pozici outsidera. Tipsport však nedokázal přetavit euforii z předešlých výsledků do kvalitního výkonu a Sivres tak trochu překvapivě, avšak zaslouženě, zvítězil 4:1 a zajistil si tak 1. místo ve skupině B. Tipsport při stejném bodovém součtu obsadil 2. místo.

Celý hrací den byl zakončen velmi pohledným utkáním mezi City Casinem a Activou, ze kterého nakonec vyšel jako vítěz nováček soutěže po divokém výsledku 6:5 a připsal si tak druhou výhru v sezoně a celkové 6. místo v tabulce 3. kola.

Po polovině sezony již organizátoři mají tipy na jednotlivá ocenění ligy. Kandidátem na cenu fair-play je zatím sportovně se trápící tým Angelo Hotel Pilsen. Aspirantem na cenu pro nejlepšího hráče ligy lze řadit především hráče z týmů na špici tabulky, ze kterých zatím nejvíce vyniká Luděk Egermaier, elitní střelec týmu Amigos Bar a celé Golden Tour Plzeň.  Jména brankařů nebudeme raději prozrazovat, protože se v minulosti (a nejen v Golden Tour) často stalo, že vyhlášený gólman se doslova přes noc stal z neprůstřelné zdi děravým ementálem.

Kompletní výsledky, zajímavosti a rozhovory ze všech pořadatelských měst Golden Tour 2011 naleznete na oficiálních stránkách soutěže www.goldentour.info.

 Celkové pořadí Golden Tour Plzeň 2011 po 3. kole

Název mužstvaPočet odeh. zápasůVýhryRem.Por.SkórePočet bodů
1.Amigos Bar981052:1934
2.Sivres970232:1728
3.Tipsport960348:2123
4.Škoda Power941431:2713
5.Activa950426:3911
6.Směnárna Zbrojnická930624:328
7.City Casino920722:445
8.Angelo Hotel Pilsen900915:501

Reklama