Hlavní obsah

Rosický už v Olomouci trénoval a je na Litvu připraven

OLOMOUC

České fotbalová reprezentace pokračovala o víkendu v Olomouci v přípravě na svůj úvodní kvalifikační duel Eura 2012 s Litvou a trénovat začal už i záložník londýnského Arsenalu Tomáš Rosický, který do té doby kvůli potížím s tříslem jen odpočíval. Absolvoval jak sobotní regenerační trénink, tak nedělní ostrý a v úterý by měl s kapitánskou páskou hrát.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Tomáš Rosický na tréninku fotbalové reprezentace

Článek

„Dva dny jsme dělali aktivní terapii a je na tom o hodně líp. Jeho start není ohrožen,“ řekl Právu v neděli fyzioterapeut Pavel Kolář s tím, že Rosického nynější problémy nijak nesouvisí s těmi, které ho sužovaly poté, co vyléčil vážné zranění kolena. „Ty nynější potíže jsou obdobné, ale souvislost tam žádná není. On na třísla prostě trochu trpí,“ vysvětlil Kolář.

„Měl problémy s pravým tříslem, když ho trápil mírně natažený sval kolem tříselného kanálu. Po intenzivní léčbě trénoval a snesl to dobře. Zápas je samozřejmě něco jiného, ale hráči jako Tomáš poznají, kam je to pustí a on si na nic nestěžoval,“ prohlásil lékař národního týmu Petr Krejčí. Zdůraznil však, že Rosického léčba bude pokračovat dál a to i po skončení reprezentačního srazu. „Ten sval potřebuje pořád protahovat, jak fyziaterapeuticky, rehabilitačně i medikamentózně,“ uvedl Krejčí a prozradil, že v pořádku jsou i všichni ostatní co měli problémy, tedy Baroš, Bednář i Fenin..

Čeští reprezentanti však v hanácké metropoli nejen netrénovali, ale v sobotu měli i volno a tak se mohli od fotbalu alespoň na pár hodin odreagovat. Polovina týmu shlédla v kině film Kajínek. „Líbilo se mi to. Bylo to zajímavé a určitě i k zamyšlení,“ řekl právu například obránce Michal Kadlec s tím, že ještě předtím si byl s několika spoluhráči zahrát golf. „Já s golfem teprve začínám a hrozně mě to baví. Zajeli jsme si na něj kousek za Olomouc. Byla to příjemná relaxace,“ prozradil další zadák Zdeněk Pospěch.

„Já byl za rodinou, za přítelkyní,“ přidal se stoper Jan Rajnoch. „Za mnou přítelkyně, kterou jsem dlouho neviděl, přijela sem,“ pochvaloval si Mario Holek. „Mě se nikam nechtělo. Zůstal jsem na pokoji,“ pravil zase útočník Jiří Štajner.

Třeba Petr Čech ale bez fotbalu ani ve volnu nezůstal. „Jel jsem do Starého Města na turnaj žáků. Jsem totiž ambasadorem z fotbalového projektu EON, v rámci kterého se žákovské turnaje hrají po celé republice,“ řekl k tomu gólman Chelsea.

Reklama