Hlavní obsah

Nic není ztraceno, věří Baroš, jemuž ani penalta nepomohla

OLOMOUC

Hůř kvalifikaci začít nemohli! Chtěli dát brzy gól, ale sami jako první inkasovali. Ještě do přestávky mohli vyrovnat z penalty, jenže Baroš ji neproměnil... Trochu moc morových ran dopadlo na fotbalovou reprezentaci v utkání s Litvou, od něhož se chtěla odrazit k postupu na EURO 2012. Domácí porážka 0:1 hned na úvod, to je ve skupině s „mimozemským“ Španělskem pořádný direkt...

Foto: Jan Handrejch, Právo

Milan Baroš zpracovává míč v kvalifikačním utkání s Litvou.

Článek

Měli se odpíchnout k lepším zítřkům, ale tvrdě dopadli na zem. „Kdybych proměnil penaltu, vypadal by zápas jinak. Ani další šance jsme neproměnili,“ sypal si popel na hlavu Milan Baroš. „Škoda, makali jsme. Ještě není nic ztraceno. Ale přece jen, ve skupině, kde hraje i Španělsko, je od začátku ve hře vlastně jen druhé místo. O to složitější to budeme mít,“ dodával útočník.

Psychika národního mužstva je pošramocená krachem v minulé kvalifikaci. A v Olomouci utrpěla ještě víc. „Teď je to těžké hodnotit, je moc brzy po zápase. Každý přemýšlí o tom, co mohl a měl udělat jinak. Prostě ty body musíme získat někde jinde,“ kabonil se Tomáš Hübschman.

Klíčová byla každá spálená šance

Podle zkušeného záložníka nerozhodla jen zahozená penalta. „Klíčová byla každá zahozená šance, třeba ještě za stavu 0:0 utekl Feninovi míč. Šancí jsme měli dost,“ poukazoval Hübschman.

„Smůla? Může se o ní mluvit, ale měli jsme dost šancí na to, abychom alespoň jednu proměnili,“ přidával se Jaroslav Plašil. „Chtěli jsme dokázat, že na tom český fotbal není tak špatně, ale bohužel se nám to nepovedlo,“ dodával ještě záložník.

Návrat domů nakonec zhořkl stoperovi Romanu Hubníkovi. „Hrozně jsem se těšil, tohle zklamání budu kousat hodně těžce... Jako tým se však musíme oklepat. Je teprve začátek kvalifikace, teď se ukáže síla týmu,“ řekl stoper. „Musíme v příštím zápase doma porazit Skotsko a odrazit se do dalších utkání.“

Reklama

Související témata: