Hlavní obsah

Mourinho by mohl v kvalifikaci vést portugalskou reprezentaci

LISABON

Portugalskou reprezentaci by mohl ve dvou říjnových kvalifikačních zápasech o postup na Euro 2012 vést José Mourinho. Vedení svazu (FPF) se podle listu Record snaží trenéra Realu Madrid přemluvit, aby zaskočil za odvolaného Carlose Queiroze.

Foto: Sergio Perez, Reuters

José Mourinho před novináři

Článek

Prezident FPF Gilberto Madail už prý odcestoval do Madridu k jednání se sedmačtyřicetiletým koučem. Pokud se dohodnou, vedl by Mourinho portugalský tým 8. října v duelu s Dánskem a o čtyři dny později na Islandu. Ředitel Realu Emilio Butragueňo nicméně jakýkoliv kontakt s Portugalci popřel. "Mluvil jsem se sportovním managementem a ti o ničem nevědí. Žádný takový případ tu v minulosti nebyl. Pokud se objeví něco oficiálního, bude záležet na klubu, jak se rozhodne," řekl novinářům.

Portugalský svaz hledá náhradu za odvolaného Queiroze, kterému se stal osudným špatný vstup do kvalifikace o šampionát. Reprezentace na úvod remizovala 4:4 s Kyprem a prohrála 0:1 v Norsku.

Queiroz navíc v obou zápasech na lavičce chyběl, protože si odpykává půlroční trest za konflikt s antidopingovými komisaři před mistrovstvím světa v Jihoafrické republice, kde Portugalci vypadli v osmifinále s pozdějšími šampiony ze Španělska.

Reklama

Související témata: