Hlavní obsah

Česká televize neodvysílá duely fotbalistů z Lichtenštejnska a Skotska

PRAHA

Pokud bude chtít fanoušek národního fotbalového týmu shlédnout všechny zápasy reprezentace o postup na ME v roce 2012, včetně těch venkovních, bude si muset připlatit. Buďto cestovat do místa konání a české hráče povzbuzovat na stadiónu, nebo si předplatit sportovní kanál Sport 1. Česká televize totiž nebude vysílat všechny zápasy.

Foto: PRÁVO/Dorian Hanuš

DEFAULT TITLE

Článek

Jedná se zejména o venkovní zápasy, na které podle slov ČT nejsou peníze. Jisté je zatím to, že zápasy z Lichtenštejnska a Skotska divák, který kromě základních televizních stanic jiné kanály předplacené nemá, neuvidí. „Odvysíláme kompletně domácí utkání fotbalové reprezentace. Venkovní můžeme kupovat jednotlivě, ale momentálně jsou nabízené ceny astronomické,“ řekl pro deník Sport mluvčí České televize Ladislav Šticha.

Astronomické pro Českou televizi, dostupné pro placený kanál Sport 1, na němž se budou zápasy vysílat. „Máme zájem i o další zápasy, ale zatím nemůžu žádný přenos potvrdit,“ řekl Václav Mozer, marketingový manažer společnosti, která provozuje Sport 1.

Vysokou částku požadují za svůj přenos také organizátoři ze země světových šampiónů, cena je prý až osminásobně vyšší než obvykle (obvyklá rozumná cena je v přepočtu 1,75 mil. Kč). Takže se čeká, zda na Pyrenejském poloostrově sleví.

O zápasu s Litvou se bude ještě jednat, záležet bude na důležitosti zápasu. Může se totiž stát, že v posledním utkání kvalifikace už o nic nepůjde.

Reklama

Související témata: