Hlavní obsah

Vymazali jsme náskok Angličanů, zastavíme i Čechy, nevzdávají se Černohorci

PRAHA, PODGORICA

Peklo v Podgorici. To je nepokrytě poslední zbraň, která má fotbalisty Černé Hory vrátit do hry a zvrátit průběh baráže o postup na EURO 2012. Z Prahy si Vučinič a spol. přivezli porážku 0:2, přesto Černohorci ujišťují, že v odvetě jsou schopni českou reprezentaci zastavit a vyřadit. Do Podgorice se pro body nejezdí a nedávno tady nevyhráli ani Angličané, přestože také měli dva góly k dobru.

Foto: Darko Bandic, ČTK/AP

Černohorci Milan Jovanovič (vlevo) a Milorad Pekovič se radují z postupu do baráže.

Článek

„Zklamali jsme naše fanoušky, kteří za námi přijeli do Prahy v tak hojném počtu. Musíme jim to nahradit doma. Budeme mít na vlastním stadiónu fantastickou podporu, lidé i přes tento výsledek určitě přijdou, bude vyprodáno. Pokusíme se dát rychle branku a uvidíme,“ neskládá zbraně Stefan Savič, obránce Manchesteru City.

„Věděli jsme, že Češi spoléhají na Rosického, ale výborný výkon podal také hráč s číslem devatenáct, odehrál fantastický zápas,“ pochválil Petra Jiráčka. „Škoda, že se nám nepodařilo dát gól. Chtěli jsme v Praze uhrát mnohem lepší výsledek, stav 0:1 by byl lepší než 0:2. Nic ještě není ztraceno. Umíme střílet branky, o postup se ještě popereme,“ vyhlíží Savič s bojovnou náladou úterní odvetu.

Diváci jsou mnohdy víc než opory

Svěřenci kouče Branka Brnoviče jsou zklamaní. Ujišťují však, že víra v zázrak je neopustí do poslední minuty. „Nejsme bez šancí. Doma v Podgorici většinou hráváme mnohem lépe než venku. Diváci už nám několikrát pomohli nahradit i klíčové hráče, kteří nám právě chyběli,“ poukazuje Dejan Damjanovič, útočník korejského Soulu.

Daniel Pudil (vpravo) v souboji s Dejanem Damjanovčem z Černé Hory.foto: Právo/Petr Hloušek

„Češi si k nám přijedou hlídat svůj náskok a podstatné bude, abychom se ujali vedení. Čím dříve, tím lépe. Pak bude mít soupeř problémy. Nevzdáváme se!“ ujišťuje Damjanovič.

„Odveta bude těžká, ale ještě není nic hotovo. Zbývá nám 90 minut a možná i víc, ve fotbale je všechno možné. S Anglií jsme nedávno doma prohrávali 0:2 a zvládli dvoubrankový náskok velkého soupeře smazat a postoupit,“ varuje český tým Savič.

„Vzhledem k průběhu prvního zápasu jsme si přivezli nejhorší možný výsledek. Češi měli minimum velkých šancí, přitom nám ze dvou pořádných střel dali dva góly... Právě proto si myslím, že v odvetě můžeme před našimi diváky uspět,“ zdůrazňuje brankář Mladen Božovič z maďarského Feherváru, jak moc Černohorci na magii své Podgorice spoléhají.

Reklama

Související témata: