Hlavní obsah

Eto'o nepustí své děti na fotbal kvůli rasismu

MADRID

Kamerunský fotbalista Samuel Eto'o nehodlá své děti nechat chodit na fotbal, protože by musely čelit rasismu. Útočník Barcelony se bojí, že by je mohlo setkání s tvrdou realitou poznamenat, nebo by dokonce mohly být samy napadeny.

Článek

"Je to něco, co se mě osobně dotýká. Hráči, funkcionáři i média by se měli společně zasadit o to, aby nemohl být nikdo ponižován kvůli barvě své pleti," citoval dnes hráče španělský sportovní deník Marca. "V tuto chvíli bych nerad, aby mé děti chodily na fotbal. Na tribuně zaslechnou věci, které jim lze jen těžko vysvětlit. Bude lepší, když tomu nebudou vůbec vystaveny," řekl šestadvacetiletý útočník.

Eto'o je bojem proti rasismu vyhlášený. Loni v únoru na něj v Zaragoze začali diváci hučet a házet ořechy. Hráč poté pohrozil, že pří dalším takovém incidentu odejde ze hřiště. Zaragoza dostala následně za incident pokutu.

Podobného trestu se za rasistické výpady vůči hráčům soupeře dočkaly za poslední dva roky i další španělské kluby včetně Atlétika Madrid, Málagy, Santanderu a Getafe. Verbální rasistické útoky jsou ve španělském fotbale stále běžné, vláda proto chystá rázná opatření.

Reklama

Související témata: