Hlavní obsah

Real půjde do souboje s Barcelonou s čtyřbodovým náskokem

MADRID

Fotbalisté Realu Madrid mají jistotu, že je příští víkend ani případná prohra na hřišti odvěkého rivala Barcelony nepřipraví o vedení ve španělské lize. Úřadující mistři mají totiž po nedělním vítězství 2:0 nad Pamplonou před svým katalánským soupeřem čtyřbodový náskok a na Nou Camp tak mohou za týden jet v relativním klidu.

Článek

Real v neděli vytěžil oba góly ze spolupráce svých nizozemských hvězd. Nejprve v prvním poločase posadil Sneijder míč na hlavu Van Nistelrooije, patnáct minut před koncem se role obrátily a bývalý špílmachr Ajaxu střelou z hranice pokutového území stanovil konečné skóre. V hostujícím dresu hrál do 72. minuty český reprezentant Jaroslav Plašil.

Barcelona vyhrála venku teprve podruhé, zato si však úspěch před padesátitisícovou návštěvou zajistila už v první půlhodině. Uzdravený Eto'o, který na začátku sezóny po operaci šlachy v pravém stehně tři měsíce nehrál, se nejprve v 13. minutě zbavil obránců a nezadržitelně skóroval, proti jeho další střele byl domácí brankář Caňizares bezmocný i o čtvrt hodiny později.

Zatímco Seville se daří v Lize mistrů, kde porazila pražskou Slavii a vyhrála skupinu před londýnským Arsenalem, v domácí soutěži nadále klopýtá. V neděli uhrála jen bezbrankovou remízu na hřišti nováčka Valladolidu a v tabulce jí patří až devátá příčka s patnáctibodovou ztrátou na čelo tabulky.

V kontaktu se špičkou se naopak udržel Villarreal, který zásluhou dvou branek Nihata a trefy Cazorly zvítězil 3:1 na hřišti Getafe. Posunul se na třetí místo před Atlético Madrid, které ale odehrálo o zápas méně. Villarreal ztrácí na druhou Barcelonu jen tři body.

Španělská fotbalová liga - 16. kolo:
Valencia - FC Barcelona 0:3 (13. a 27. Eto'o, 62. Gudjohnsen), Betis Sevilla - Almería 3:1 (51. a 82. Pavone, 29. Edu z pen. - 10. Negrado z pen.), Getafe - Villarreal 1:3 (86. Kepa - 16. a 79. Nihat, 84. Cazorla), La Coruňa - Zaragoza 1:1 (53. Coloccini - 19. Milito), Mallorca - Bilbao 0:0, Murcía - Santander 2:1 (57. Goitom, 83. Baiano z pen. - 63. Smolarek), Valladolid - FC Sevilla 0:0, Huelva - Atlético Madrid 0:0, Real Madrid - Pamplona 2:0 (15. Van Nistelrooij, 75. Sneijder).

Reklama

Související témata: