Hlavní obsah

Barcelona rozstřílela Levante, Eto'o dal hattrick

MADRID

Fotbalisté Barcelony deklasovali ve španělské lize poslední Levante 5:1. Čistým hattrickem k výhře přispěl kamerunský kanonýr Samuel Eto'o, který se v tomto roce poprvé objevil v základní sestavě. Barcelona se dotáhla na rozdíl dvou bodů na vedoucí Real Madrid, který prohrál na vlastním hřišti s Getafe 0:1.

Článek

Real prohrál potřetí za sebou , když navázal na ligovou porážku s Betisem Sevilla a nepovedený zápas Ligy mistrů s AS Řím. O porážce madridského velkoklubu rozhodla kuriózní situace z 64. minuty. Hráči Realu běželi oslavovat Robbenův gól, ovšem než si stihli všimnout, že rozhodčí odpískal ofsajd, hosté rychle rozehráli a podnikli smrtící protiútok. Pět hráčů běželo na dva osamocené stopery Realu a Nigerijec Uche pohodlně skóroval. Zaskočený Real se již nevzmohl na odpověď.

To fotbalisté Barcelony deklasovali poslední Levante 5:1. Čistým hattrickem k výhře přispěl kamerunský kanonýr Samuel Eto'o, který se v tomto roce poprvé objevil v základní sestavě. Barcelona se ujala vedení po ráně Xaviho, ovšem hosté, kteří mají na posledním místě již propastnou ztrátu, dokázali vyrovnat z penalty. Jenže ještě do konce první půle vrátil domácím vedení Messi, který se trefil parádně z 20 metrů. Po změně stran pak třikrát udeřil Eto'o a definitivně rozhodl. Na dvě trefy mu přihrál aktivní Messi.

Cennou výhru si připsali fotbalisté Pamplony, kteří porazili čtvrté Atlético Madrid 3:1. Domácí vstřelili dvě branky hned v první pětiminutovce, třetí gól přidal v 76. minutě Font. Jedinou branku hostů vstřelil v 27. minutě Diego Forlán. V dresu Pamplony odehrál celé utkání český záložník Jaroslav Plašil, který se svým týmem mohl slavit výrazný posun v tabulce ze 17. na 12. místo.

Tři body si připsali i hráči Villarrealu, kteří zvítězili 2:1 na hřišti Bilbaa a drží třetí místo. Obě branky vítězného týmu obstaral útočník Guillermo Luis Franco. Fotbalisté Sevilly deklasovali v sobotním utkání 5:0 Zaragozu a v tabulce se posunuli na páté místo. Dvěma trefami se prezentoval nejlepší střelec soutěže Luis Fabiano, jenž už má na kontě 19 gólů v sezoně.

Brazilský útočník mohl zaokrouhlit svůj počet branek na rovné dvě desítky díky případnému hattricku, o ten ho ale připravil vlastním gólem hostující Diego, jenž byl navíc deset minut po přestávce vyloučen. Branku do vlastní sítě zaznamenal také zkušený argentinský obránce Ayala, který se snažil zabránit ve skórování další útočné hvězdě Sevilly Kanoutemu.

La Liga - 25. kolo:
FC Sevilla - Zaragoza 5:0 (20. a 25. Luis Fabiano, 43. vlastní Ayala, 51. vlastní Diogo, 68. Keita), Santander - Almería 1:0 (62. Tchité), Mallorca - Betis Sevilla 1:1 (56. Varela - 70. Edu), Pamplona - Atlético Madrid 3:1 (2. Sola, 5. Vela, 76. Font - 27. Forlán), Bilbao - Villarreal 1:2 (4. Fernando Llorente - 66. a 84. Franco), La Coruňa - Espaňol Barcelona 2:0 (18. Coloccini, 24. Lafita), Murcía - Valladolid 0:1 (42. Llorente), FC Barcelona - Levante 5:1 (55., 62. a 88. Eto'o, 14. Xavi, 44. Messi - 41. Riga z pen.), Real Madrid - Getafe 0:1 (64. Uche).

Reklama

Související témata: