Hlavní obsah

O Ronaldinhově osudu rozhodne Barcelona do 72 hodin

BARCELONA

V nejbližších 72 hodinách se rozhodne o osudu barcelonského fotbalisty Ronaldinha. Po pondělní schůzce s brazilským hráčem a jeho bratrem a manažerem v jedné osobě Robertem de Assisem na stadiónu Nou Camp to oznámilo vedení katalánského klubu.

Článek

"Obě strany si daly dva až tři dny, aby dokončily hráčův přestup do jednoho z klubů, který má o Ronaldinha zájem," citovala agentura Reuters prohlášení barcelonského celku. "Pokud se přestupy nedohodnou, hráč se zapojí se zbytkem týmu do přípravy."

Podle původních zpráv Ronaldinho zmeškal začátek přípravy, když nedorazil na pondělní fyzické testy. Těch se měl podle nového trenéra Pepeho Guardioly zúčastnit, přestože kouč o osmadvacetiletého Brazilce nestojí.

O Ronaldinha, který má za sebou nevydařenou sezónu, projevují velký zájem AC Milán a Manchester City. Právě anglický tým je podle šéfa Barcelony Joana Laporty momentálně kandidátem číslo jedna.

Manchester City nabízí 32 miliónů eur

"Ronaldinho má dvě zajímavé nabídky a přiklánějí se spíše k té z Manchesteru City," řekl Laporta rozhlasové stanici Catalunya Radio. Podle španělských médií nabízí klub bývalého thajského premiéra Tchaksina Šinavatry za někdejšího nejlepšího hráče světa 32 miliónů eur (745 miliónů korun). "Doufáme, že se situace vyřeší v tomto týdnu," uvedl Laporta.

Ronaldinho, který zářil v dresu Barcelony při zisku ligových titulů v letech 2005 a 2006 a předloňském triumfu v Lize mistrů, měl v minulé sezóně problémy se zraněními i kondicí a čelil kritice ze všech stran.

V Manchesteru City by se mohl pokusit oživit svou kariéru ve spolupráci s krajanem Jo, kterého klub koupil z CSKA Moskva za zhruba 570 miliónů korun jako svou nejdražší posilu v historii. Ronaldinho by tento přestup ještě výrazně překonal. "Vypadal, že ho myšlenka na přestup k nám nadchla," uvedl nový kouč anglického celku Mark Hughes.

Reklama

Související témata: