Hlavní obsah

Atlético Madrid se i po snížení trestu od UEFA odvolá k arbitráži

MADRID

Atlético Madrid se nehodlá smířit ani s mírnějším trestem od Evropské fotbalové unie UEFA. Kvůli výtržnostem fanoušků při zápase Ligy mistrů s Olympiquem Marseille má španělský klub nejbližší domácí zápas elitní evropské soutěže odehrát za zavřenými dveřmi, ale hodlá se proti tomu odvolat ke sportovní arbitráži CAS v Lausanne.

Článek

Vedení španělského klubu, kde působí i český reprezentační kapitán Tomáš Ujfaluši, odmítá vinu na střetech hostujících fanoušků s policií. "Atlético bude až do konce hájit svou nevinu. Trest byl zmírněn, ale nesouhlasíme se způsobem, jakým proces probíhal. Budeme bojovat dál na dalším poli, u arbitráže CAS," uvedl na klubovém webu ředitel Atlétika Clemente Villaverde.

Jeho klub nyní čeká na písemné zdůvodnění trestu, při jehož udělení mohly hrát roli i údajné rasistické pokřiky domácích příznivců. To však funkcionáři odmítají.

Klub původně nesměl hrát dva domácí zápasy blíže než 300 kilometrů od Madridu, po redukci sankce musí odehrát jedno utkání před prázdnými tribunami. Naopak dvouzápasový trest pro trenéra Javiera Aguirreho zůstal v platnosti.

Kouč údajně napadl hráče soupeře a nesmí sedět na lavičce v úterním zápase Ligy mistrů s Liverpoolem ani 26. listopadu v domácím duelu s Eindhovenem, který by se měl hrát bez fanoušků. Zachována zůstala i pokuta 150 000 eur pro klub.

Reklama