Hlavní obsah

Plašil zařídil Pamploně výhru gólem a dvěma asistencemi

MADRID

Nejvydařenější zápas během kariéry ve španělské lize v neděli odehrál český fotbalový reprezentant Jaroslav Plašil, který byl hlavní postavou Pamplony při výhře 5:2 nad Getafe. Tvořivý záložník nejprve sám otevřel skóre a poté na další dva góly domácího týmu přihrál. Pamplona se na dva body přiblížila příčkám zaručujícím záchranu.

Článek

Pamplona se v posledních týdnech střelecky chytla, což potvrdila i v neděli. Již po šesti minutách hry Ezquero sklepl míč Plašilovi a ten ranou z hranice pokutového území otevřel skóre. Getafe pak vůbec nezvládlo poslední desetiminutovku první půle. Nejprve Juanfran po Plašilově přihrávce zvýšil a ve 43. minutě přidal další gól Pandiani, který chvíli před tím vystřídal zraněného Dadyho. To však stále nebylo vše a do přestávky se trefil ještě Nekounam, který využil Plašilův centr z přímého kopu.

Druhý poločas sice Getafe díky dvěma Soldadovým gólům vyhrálo 2:1, ale na vysoké prohře to nic nezměnilo.

Naopak velký zvrat viděli fanoušci na stadiónu v Numancii. Domácí zde ještě pět minut před koncem prohrávali 1:3 s Valladolidem, který však nakonec odjel domů s prázdnou. Domácí třemi góly výsledek otočili a slavili výhru 4:3. Rozhodující gól vstřelil v první minutě nastavení Brit.

Barcelona využila zaváhání Sevilly

Nečekanou ztrátu utrpěla v tabulce druhá Sevilla, která na hřišti sestupem ohrožené Mallorky uhrála jen bezbrankovou remízu. Jejího zaváhání využila Barcelona a díky vítězství 2:1 ve Villarrealu si vybudovala v čele už desetibodový náskok.

Lídr tabulky sice od 48. minuty prohrával, pak se však během dvanácti minut prosadili hlavou Keita a zblízka Henry a otočili skóre. Katalánci vedení ubránili i přesto, že hráli závěrečných dvacet minut bez vyloučeného Piqueho.

Zvrat viděli fanoušci také na stadiónu v Numancii. Domácí zde ještě pět minut před koncem prohrávali 1:3 s Valladolidem, který však nakonec odjel domů s prázdnou. Domácí třemi góly výsledek otočili a slavili výhru 4:3. Rozhodující gól vstřelil v první minutě nastavení Brit.

Španělská liga - 16. kolo:
Gijón - Almería 1:0 (28. Maldonado), La Coruňa - Huelva 4:1 (10. Lopo, 20. Sergio z pen., 44. Bodipo, 90.+1 Felipe - 24. Colunga z pen.), Mallorca - FC Sevilla 0:0, Numancia - Valladolid 4:3 (12. Barkero, 85. Del Pino, 88. Aranda, 90.+1 Brit - 34. a 76. Goitom, 53. Dorado), Pamplona - Getafe 5:2 (6. Plašil, 34. Juanfran, 43. Pandiani, 45. Nekounam, 80. Font - 65. a 90. Soldado), Santander - Málaga 1:1 (68. Valera - 38. Baha), Villarreal - FC Barcelona 1:2 (48. Cani - 54. Keita, 66. Henry), Betis Sevilla - Bilbao 0:1 (44. Javi Martínez).

Reklama

Související témata: