Hlavní obsah

Barcelona si poradila s Bilbaem, Real jen remizoval s Atlétikem

MADRID

Fotbalisté Barcelony porazili v 26. kole španělské ligy na svém hřišti Bilbao 2:0 a vedou o šest bodů před Realem Madrid. Ten doma remizoval v derby s Atlétikem 1:1 a přerušil svou sérii deseti ligových výher za sebou.

Foto: Albert Gea, Reuters

Lionel Messi z Barcelony se raduje po brance do sítě Bilbaa.

Článek

Barcelona rozhodla zápas prakticky už v prvním poločase. V 18. minutě se po Xaviho přímém kopu trefil hlavou středopolař Sergi Busquets, v 32. minutě pak potrestal Lionel Messi proměněnou penaltou á la Antonín Panenka faul na Iniestu. Barcelona si po třech ligových zápasech bez vítězství opět připsala tři body.

Real nezačal v zápase s městským rivalem dobře a po prvním poločase prohrával 0:1. V 38. minutě se po akci po ose Tomáš Ujfaluši - Sergio Agüero prosadil nejlepší střelec Atlétika Diego Forlán. Uruguayský kanonýr se s 18 brankami dělí v tabulce střelců o třetí místo s Messim.

Z tlaku Realu v druhém poločase vyústilo vyrovnání, když se v 57. minutě pravděpodobně z ofsajdové pozice trefil nizozemský útočník "Bílého baletu" Klaas-Jan Huntelaar. Další gól už nepadl a zpytovat svědomí musel především hostující forvard Agüero, který zahodili hned několik vyložených šancí.

Španělská fotbalová liga - 26. kolo:
FC Barcelona - Bilbao 2:0 (18. Sergi Busquets, 32. Messi z pen.), Real Madrid - Atlético Madrid 1:1 (57. Huntelaar - 38. Forlán), Villarreal - Espaňol 1:0 (20. Fuentes).

Reklama

Související témata: