Hlavní obsah

Real po poločase přestřílel oslabené Bilbao

MADRID

Real Madrid využil dlouhou početní převahu a v sobotním večerním utkání 27. kola španělské ligy zvítězil 5:2 nad domácím Athletikem Bilbao. K částečné rehabilitaci za potupné vyřazení z Ligy mistrů a debakl 0:4 v Liverpoolu přispěl dvěma góly nizozemský kanonýr Klaas-Jan Huntelaar. "Bílý balet" vyhrál jedenáctý z dvanácti posledních ligových zápasů a upevnil si druhé místo s šestibodovým mankem na Barcelonu, která vyhrála 2:0 nad Almeríí.

Článek

V prvním poločase ale Real úplně nepřesvědčil a dokonce ztratil dvoubrankové vedení. Gabriel Heinze se totiž krátce po svém zásahu do soupeřovy sítě trefil hlavou i do vlastní a v nastavení vyrovnal Fernando Llorente.

To už ale domácí hráli bez vyloučeného Frana Yesteho, který po Heinzeho nešťastném vlastňáku strčil do madridského gólmana Ikera Casillase. Huntelaar hned po návratu ze šaten vrátil Realu vedení a za čtvrt hodiny skóroval pošesté z posledních pěti startů. Tečku za sedmizápasovou sérií domácí neporazitelnosti Bilbaa ve vzájemných zápasech udělal ještě z penalty Gonzalo Higuaín svým patnáctým gólem v sezoně.

Rozhodčí v zápase udělil jedenáct žlutých karet, z toho sedm domácím. Ti navíc ve druhém poločase přišli i o náhradníka Iona Véleze, kterého sudí vyloučil za protesty z lavičky, a vykázán byl i člen realizačního týmu.

Barcelona se proti Almeríi nemohla dlouho prosadit i proto, že trenér Pepé Guardiola šetřil útočné opory Samuela Eto'a a Thierryho Henryho po zápase Ligy mistrů. Jejich náhradník Bojan Krkič však nabídnutou šanci využil a dvěma slepenými góly z úvodu druhé půle zajistil Barceloně tři body.

Pamplona remizovala v Seville 

Fotbalisté Pamplony v přímém souboji o záchranu uhráli bezbrankovou remízu na hřišti Betisu Sevilla. Stále tak zůstávají na 18. místě s dvoubodovou ztrátou na sedmnácté Getafe. Po celé utkání u toho byl český záložník Jaroslav Plašil.

O udržení bojuje i Espaňol Barcelona, který v deseti dokázal dohnat dvoubrankové vedení Mallorky a vydřít remízu 3:3. Přesto je stále poslední.

Španělská liga - 27. kolo:
Valencia - Huelva 1:1 (83. Hernandez - 55. Camunas), Bilbao - Real Madrid 2:5 (36. vlastní Heinze, 45.+1 Llorente - 47. a 61. Huntelaar, 22. Robben, 34. Heinze, 85. Higuain z pen.), Betis Sevilla - Pamplona 0:0, Espaňol Barcelona - Mallorca 3:3 (56. Callejon, 71. De la Peňa, 82. Nene - 39. Arango, 60. Santana, 70. Marín), Gijón - La Coruňa 3:2 (48. Moran, 52. Barral, 71. Ángel - 67. Sergio, 85. Riki), Málaga - FC Sevilla 2:2 (19. a 32. Ballesta - 74. Kanoute, 84. Fabiano), Santander - Numancia 5:0 (16. a 45. Serrano, 33. a 40. Žigič, 27. Luccin), Valladolid - Getafe 1:0 (86. Canobio), Atlético Madrid - Villarreal 3:2 (53. Agüero, 81. Forlán, 83. A. Lopéz - 19. Fernandez, 52. Gracia), Almería - FC Barcelona 0:2 (53. a 57. Krkič).

Reklama

Související témata: