Hlavní obsah

Poradce Realu Madrid Zidane: Kupte Ribéryho, je lepší než Ronaldo

MADRID

Tak tohle portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo určitě neuslyší rád. Měsíc poté, co se záložník dohodl na nejdražším přestupu historie do Realu Madrid, se nechal slyšet poradce Bílého baletu a fotbalová legenda Zinedine Zidane, že by španělský klub měl přivést ještě Francka Ribéryho. Středopolař Bayernu Mnichov je totiž podle Zidaneho lepším fotbalistou než Ronaldo.

Foto: (AP Photo/ Louis Lanzano)

Zinédine Zidane

Článek

A to Portugalce určitě nepotěší. Španělský velkoklub totiž musel Ronalda přemlouvat dlouhé dva roky, aby ho získal z Manchesteru United. Teď ze Santiaga Bernabeu zní zpráva o tom, že po Ronaldovi, Kaká, Benzemovi a Raúlovi Abiolovi by měl klub získat Francka Ribéryho z bavorského Bayernu Mnichov. Je prý totiž nejlepší.

„Na světě je hodně velmi dobrých fotbalistů. Jako Cristiano Ronaldo nebo Lionel Messi,“ řekl pro ESPN Zidane, který působí jako poradce prezidenta Realu Madrid Florentina Péreze. „Ale podle mě je nejlepší Ribéry,“ dodal trojnásobný nejlepší fotbalista světa. „A neříkám to proto, že je Francouz, ale protože je velmi dobrý,“ dodal na adresu svého krajana.

Bayern žádá příliš vysoké odstupné

Podle informací zahraničního tisku již delší dobu probíhá intenzivní jednání mezi hráčem a zástupci Realu Madrid. A právě Zidane figuruje jako komunikační článek. „Jsem s Franckem v kontaktu,“ řekl Zidane již dříve francouzskému listu Le Dauphiné Libéré. „Hrát za takový tým je šance, jaká se neodmítá. Byla by to pro něj dobrá příležitost. Záleží na něm,“ dodal Zidane.

Ribéry na vábení španělského velkoklubu slyší. „Ano, rozhodl jsem se. Nikam jinam než do Realu jít nechci. Chtěl bych se co nejdřív sejít s vedením Bayernu a celé to vyřešit,“ řekl pro L´Equipe špílmachr německého celku. Podle deníku AS si Ribéry již dokonce našel v Madridu dům, v němž by chtěl bydlet.

Vedení Bayernu však odchodu svého krajního středopolaře nepřeje. Odstupné za Ribéryho vyčíslilo na 80 miliónů eur, což je pro Real příliš peněz. Dosud totiž utratil již 215 miliónů a k tomu, aby mohl i nadále nakupovat, musí některé své hráče uvolnit. Spekuluje se odchodech Nizozemců Van Nistelrooije, Huntelaara, Drentheho, Van der Vaarta, Sneijdera a Robbena.

Real se kromě Ribéryho zajímá ještě o Xabiho Alonsa z Liverpoolu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.