Hlavní obsah

Benzema zařídil Realu první výhru v La Coruni po 19 letech

MADRID

Po dlouhých 19 letech dokázali fotbalisté Realu Madrid zvítězit na hřišti La Coruni. V sobotu v noci vyhráli na stadionu Riazor 3:1 a dál ztrácejí na druhém místě španělské ligy pět bodů na stále neporaženou Barcelonu, která předtím vybojovala těsné vítězství 1:0 v Gijónu.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Karim Benzema v dresu Realu Madrid

Článek

Dva góly "Bílého baletu" vstřelil francouzský útočník Karim Benzema. Na konci prvního poločasu po Gutiho chytré patičce zvýšil už na 2:0. Tři minuty před koncem fauloval Sergio Ramos domácího útočníka Rikiho, který z následné penalty snížil a vykřesal Deportivu naději na prodloužení úspěšné série proti Realu.

V nastaveném čase však Benzema svým sedmým gólem v sezoně zpečetil výhru hostů, kteří uspěli i bez svých nejlepších střelců: distancovaného Cristiana Ronalda a Gonzala Higuaína, jenž je zraněný.

Radost zavládla i v Zaragoze, která s Jiřím Jarošíkem v sestavě porazila 3:1 Tenerife a slavila první vítězství po jedenácti zápasech. V tabulce se tak dostala právě před svého dnešního soupeře na 18. pozici a na záchranu ztrácí jediný bod.

Jarošík u toho byl po celé utkání a oproti minulému zápasu pozorně řídil obranu Zaragozy. Ta přesto inkasovala jako první, jenže v závěru začala úřadovat další posila Suazo. Chilský útočník nejprve sám srovnal z pokutového kopu a poté připravil gól na konečných 3:1.

Teprve druhou výhru v sezoně získal Xerez, když překvapivě porazil 2:1 Mallorku. Ukončil tak třináctizápasové čekání na vítězství. Nadále však zůstává na dně tabulky s šestibodovou ztrátou na předposlední místo.

Sestupovým příčkám se pak vzdálila na rozdíl tří bodů Málaga, která zvítězila 2:0 na hřišti Atlétika Madrid. Připsala si tak čtvrtou výhru v sezoně a druhou z posledních tří zápasů. Tomáš Ujfaluši odehrál za Atlético celé utkání.

Porážka 0:2 s Osasunou Pamplona pak stála místo trenéra Villarrealu Ernesta Valverdeho, kterého vedení klubu ihned po utkání odvolalo kvůli špatným výsledkům. Z posledních sedmi zápasů vyhrál Villarreal jediný.

Španělská fotbalová liga - 20. kolo:
Espaňol Barcelona - Bilbao 1:0 (58. Luis García), Gijón - FC Barcelona 0:1 (30. Pedro), La Coruňa - Real Madrid 1:3 (87. Riki z pen. - 40. a 90.+1 Benzema, 13. Granero), Getafe - Santander 0:0, Tenerife - Zaragoza 1:3 (48. Juanlu - 76. Suazo, 79. Colunga, 82. Lafita), Valladolid - Almería 1:1 (80. Arzo - 12. Crusat), Villarreal - Pamplona 0:2 (15. a 85. Juanfran), Xerez - Mallorca 2:1 (52. a 79. Calvo - 23. Webó), Atlético Madrid - Málaga 0:2 (3. Duda, 70. Javi Lopéz), FC Sevilla - Valencie 2:1 (21. a 69. Negredo - 90. Navarro).

Reklama

Související témata: