Hlavní obsah

Barcelona vyhrála na hřišti Realu a má blíž k titulu

MADRID

Fotbalisté Barcelony porazili v sobotním ostře sledovaném "El Clásiku" Real Madrid na jeho hřišti 2:0, vystřídali soupeře v čele soutěže a po druhé výhře ve vzájemných utkáních v sezóně se výrazně přiblížili obhajobě španělského titulu. Katalánský velkoklub ukončil dvanáctizápasovou vítěznou ligovou sérii Realu a jako první tým v této sezóně dokázal na stadiónu Santiaga Bernabéua bodovat.

Foto: Juan Medina, Reuters

Fotbalisté Barcelony Lionel Messi (vpravo) a Xavi Hernandez oslavují vstřelenou branku v utkání s Realem Madrid.

Článek

První branku tradičně vypjatého duelu zaznamenal ve skvělé formě hrající Argentinec Messi, jenž navázal na svou čtyřgólovou exhibici v úterním čtvrtfinále Ligy mistrů proti Arsenalu. Dvaadvacetiletý útočník zpracoval ve 33. minutě centr od spoluhráče Xaviho, poradil si s obráncem a přesně zakončil svým 27. ligovým a celkově 40. gólem v sezoně.

Druhý gól zařídil deset minut po přestávce znovu záložník Xavi, který vybídl tentokrát milimetrovým pasem přesně zakončujícího útočníka Pedra. V závěru se přes několik šanci na obou stranách skóre nezměnilo.

Sevilla porazila v andaluském derby Málagu na soupeřově hřišti 2:1 a po druhé ligové výhře za sebou poskočila na čtvrtou příčku.

Domácí poslal do vedení už po čtvrthodině hry ekvádorský útočník Caicedo. V druhém poločase ale Sevilla zásluhou dvou skórujících obránců zápas otočila. Nejprve vyrovnal v 66. minutě Cala a pět minut před koncem zajistil hostům tři body Lolo.

Villarreal porazil Gijón na svém stadiónu 1:0, potřetí za sebou v lize zvítězil bez inkasovaného gólu a minimálně do neděle se posunul na šestou příčku zajišťující Evropskou ligu. Jedinou branku vstřelil už po čtvrthodině uruguayský stoper Diego Godín.

Valladolid s novým trenérem Javierem Clementem v záchranářském duelu bez branek remizoval s Tenerife a zůstává předposlední.

Španělsko - 31. kolo
Málaga - FC Sevilla 1:2 (17. Caicedo - 66. Cala, 85. Lolo), Villarreal - Gijón 1:0 (16. Godín), Xerez - Getafe 0:1 (60. Rafa), Real Madrid - FC Barcelona 0:2 (33. Messi, 55. Pedro).

Reklama

Související témata: