Hlavní obsah

Barcelona porazila La Coruňu a vede ligu o šest bodů

BARCELONA

Fotbalisté Barcelony překonali další překážku v cestě za obhajobou titulu. V 32. kole doma porazili La Coruňu 3:0 i zásluhou branky Pedra z poloviny hřiště a svůj náskok na čele tabulky zvýšili již na šest bodů. Druhý Real Madrid však má čtvrteční zápas s Almeríou k dobru.

Foto: David Ramos, ČTK/AP

Fotbalisté Barcelony se radují z branky.

Článek

Argentinský útočník Lionel Messi tentokráte vyšel střelecky naprázdno, zastoupili ho však spoluhráče. Již po čtvrthodiny otevřel skóre Bojan Krkič, fanoušci však ještě dlouho budou vzpomínat na pojišťující gól Pedra.

V 69. minutě vyslal domácí brankář Victor Valdés dlouhý pas za obranu a jeho brankářský protějšek Aranzubia zažehnával brejk vyběhnutím z branky a odkopem. Míč však poslal pouze k nohám Pedra, který hned z první nasměroval míč z poloviny hřiště přímo do růžku nekryté branky. Skóre ještě upravil Yaya Touré.

Poslední Xerez ještě vykřesal naději na záchranu, když vydřel výhru 2:1 na půdě Atlétika Madrid. V sestavě domácích chyběl Tomáš Ujfaluši, který piká za vyloučení.

Zahrál si naopak Jiří Jarošík, který pomohl Zaragoze k cenné remíze 1:1 s Mallorkou, který drží čtvrté místo pro postup do Ligy mistrů. Zaragoza má náskok čtyř bodů na sestup.

Primera Division - 32. kolo:
Atlético Madrid - Xerez 1:2 (12. Forlán - 9. Barmejo, 72. Armenteros), Pamplona - Málaga 2:2 (11. a 48. Pandiani - 32. Caicedo, 75. Baha), Santander - Espaňol Barcelona 3:1 (36. a 50. obě z pen. Tchité, 90. Arana - 32. Alonso), Zaragoza - Mallorca 1:1 (21. Suazo - 13. Rocha), FC Barcelona - La Coruňa 3:0 (16. Krkič, 69. Pedro, 72. Touré).

Reklama

Související témata: