Hlavní obsah

Mourinho portugalský nároďák nepovede, Real mu to nedovolí

MADRID

Trenér Realu Madrid José Mourinho u portugalské fotbalové reprezentace ve dvou kvalifikačních zápasech zaskakovat nebude. Sedmačtyřicetiletý kouč nedostane svolení od vedení španělského klubu.

Foto: Susana Vera, Reuters

Trenér Realu Jose Mourinho na páteční tiskové konferenci.

Článek

"Osobní pýcha a láska k Portugalsku mi nedovolí odmítnout, ale nemohu říct ani ano," citovala Mourinha agentura Retuers. "Myslím, že Realu Madrid by se to nelíbilo. Musely by se shodnout všechny strany a mám pocit, že to se nepovede. Právo rozhodnout má Real, takže pro mě tahle záležitost skončila," dodal.

Mourinha se k reprezentaci snažil získal prezident portugalského svazu Gilberto Madail. Bývalý trenér Interu Milán a Chelsea měl ve dvou říjnových kvalifikačních zápasech o postup na Euro 2012 s Dánskem a na Islandu nahradit odvolaného Carlose Queiroze.

Ten přišel o místo kvůli špatnému vstupu do kvalifikace, kde Portugalci na úvod remizovali 4:4 s Kyprem a prohráli 0:1 v Norsku. Queiroz navíc v obou zápasech na lavičce chyběl, protože si odpykává půlroční trest za konflikt s antidopingovými komisaři před mistrovstvím světa v Jihoafrické republice, kde jeho tým vypadl v osmifinále s pozdějšími šampióny ze Španělska.

Reklama

Související témata: