Hlavní obsah

Nemáme se za co stydět, řekl Mourinho po remíze s outsiderem

MADRID

I když rozjetý Real Madrid nedokázal ve Španělském poháru porazit třetiligovou Murcíi a dokonce jí nevstřelil ani gól, trenér José Mourinho byl po bezbrankovém zápase s outsiderem spokojen.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Trenér Realu Madrid José Mourinho

Článek

"Ten zápas jsme vzali vážně a ten výsledek je s ohledem na to, že jde o dvoukolovou soutěž, dobrý," prohlásil portugalský kouč, jehož tým vede španělskou ligu. Za takový výkon by se prý nestyděl ani v utkání Ligy mistrů na soupeřově hřišti.

"S takovým přístupem, jaký jsme předvedli dneska, nebudeme mít problém postoupit. Jsem si jistý, že v odvetě vyhrajeme," uvedl Mourinho, který šetřil některé opory, ale postavil třeba největší hvězdu Cristiana Ronalda.

Před úterním zápasem přitom v mafiánském stylu varoval, že jestli se bude opakovat loňské vyřazení s třetiligovým Alcorcónem, hráči pro něj "budou mrtví". "Tohle nebyl šok jako s Alcorcónem," odmítl srovnání s loňskou porážkou 0:4 v prvním utkání, kterou "Bílý balet" pod vedením tehdejšího kouče Manuela Pellegriniho v odvetě už nesmazal.

Lépe si vedla v úvodním utkání 4. kole Španělského poháru Barcelona, která zdolala druholigovou Ceutu 2:0. V zápase však přišla o útočníka Jeffrena, který si vykloubil rameno a bude měsíc mimo hru. Rodák z Venezuely zmeškal už většinu září kvůli svalovému zranění.

Reklama

Související témata: