Hlavní obsah

Real i Barcelona snadno vyhrály, ligu dál vedou Katalánci

MADRID

Fotbalisté Realu Madrid v 15. kole španělské ligy potvrdili roli jasného favorita a poslední tým tabulky Zaragozu porazili na jejím hřišti 3:1. V čele tabulky se však o dva body udržela Barcelona, která doma přehrála San Sebastian 5:0.

Foto: Paul Hanna, Reuters

Cristiano Ronaldo v dresu Realu Madrid se raduje z branky - ilustrační foto.

Článek

Real znovu potvrdil, že drtivá porážka od Barcelony mu neubrala na síle, a připsal si devátou výhru z posledních deseti ligových zápasů. Naopak nový trenér Zaragozy Javier Aguirre získal ve čtyřech zápasech na lavičce pouze dva body za remízy a stále čeká na vítězství. V obraně poražených odehrál celý zápas český stoper Jiří Jarošík.

Real svého soupeře po celý zápas jasně přehrával. V 15. minutě se uvolnila pravá strana pro Özila, který prostřelil vybíhajícího brankáře. Pak se však obrana Zaragozy v čele s Jarošíkem uzavřela a Real se těžko prosazoval.

Až v závěru první půle se k přímému kopu postavil Cristiano Ronaldo a potvrdil, že jde o jeho vyhlášenou disciplínu. Sedmnáctým gólem uhájil vedení v tabulce střelců, za dvě hodiny se však na něj už dotáhl Lionel Messi z Barcelony.

Hned po změně stran pak zvýšil lobem Di María, který si naběhl za obranu na precizní pas Xabiho Alonsa. Za domácí pouze snížil z pokutového kopu Gabi.

Barcelona na výhru Realu rychle odpověděla a na domácím hřišti v lize potřetí z posledních čtyř zápasů nastřílela pět branek. Tentokrát její útočné smršti neodolal San Sebastian, který poprvé inkasoval již po devíti minutách z kopačky Villy, jemuž přihrál Pedro. Ten se podílel i na pojišťujícím gólu Iniesty.

Krátce po změně stran zvýšil Messi, který si třikrát po sobě vyměnil míč s Danim Alvésem, a sami tak rozebrali soupeřovu obranu. Messi v závěru přidal ještě jeden gól, kterým se dotáhl na Ronalda.

Španělská fotbalová liga - 15. kolo:
Alicante - Málaga 4:1 (65. Trezeguet, 67. Drenthe z pen., 71. Paz, 80. Kiko - 12. S. Fernández), Bilbao - Espaňol Barcelona 2:1 (73. Llorente, 78. D. López - 33. Osvaldo), Gijón - Levante 1:1 (80. Eguren - 71. Caicedo), Mallorca - Santander 0:1 (90. Serrano), Zaragoza - Real Madrid 1:3 (54. Gabi z pen. - 15. Özil, 44. Ronaldo, 46. Di María), FC Barcelona - San Sebastian 5:0 (47. a 87. Messi, 9. Villa, 33. Iniesta, 90. Krkič).

Reklama

Související témata: