Hlavní obsah

Barcelona udržela po výhře nad Almeríou osmibodový náskok na Real

MADRID

Fotbalisté Barcelony se znovu přiblížili zisku třetího mistrovského titulu za sebou. V 31. kole španělské ligy otočili domácí zápas s poslední Almeríou a po vítězství 3:1 si udrželi osmibodový náskok před Realem. Madridský klub vyhrál v předchozím dnešním utkání 3:0 v Bilbau a v příštím kole přivítá lídra soutěže v druhém El Clásiku sezony.

Foto: Ina Fassbenderová, Reuters

Brazilec Kaká oslavuje svůj gól.

Článek

Barcelona nezopakovala pětibrankové střelecké představení ze středečního čtvrtfinálového utkání Ligy mistrů proti Šachtaru Doněck a proti jednomu z hlavních kandidátů na sestup se zpočátku překvapivě trápila. V prvním vzájemném listopadovém utkání přitom Almeríu deklasovala na jejím hřišti 8:0. Domácí však nakonec díky dvěma Messiho brankám v druhém poločase soupeře zlomili a i ve dvanáctém soutěžním utkání na Nou Campu v roce 2011 zvítězili. Nepovedenou premiéru na lavičce hostů zažil nový trenér Roberto Olabe.

Po bezbrankovém prvním poločase se v Barceloně poprvé nečekaně prosadili hosté, jejichž rychlý brejk zakončil pět minut po přestávce Corona. Poté se však probudili Katalánci. Messi nejprve v 53. minutě z penalty vyrovnal a přerušil čtyřzápasové čekání na branku. Z Argentincova rohového kopu poté v 64. minutě přesně hlavičkoval devatenáctiletý záložník Thiago, který si připsal premiérový ligový zásah v sezoně.

Nejlepší hráč světa za minulé dva roky Messi zakončil povedené představení po chybě obránce druhou brankou v nastaveném čase. Pro třiadvacetiletého Argentince to byla 29. ligová trefa v sezoně, díky níž se osamostatnil v čele tabulky střelců před Cristianem Ronaldem z Realu.

Svěřenci trenéra Josého Mourinha navázali na úterní domácí vítězství 4:0 proti Tottenhamu ve čtvrtfinále Ligy mistrů a v Bilbau uspěli i s pozměněnou základní sestavou. Úvodní dvě branky padly z pokutových kopů. Brazilský záložník Kaká ve 14. a 54. minutě potrestal fauly na Argentince Ángela Di Maríu a oslavil úspěšný návrat po zranění kolena, kvůli kterému nehrál od konce února do úterního duelu s Tottenhamem. Dvacet minut před koncem uzavřel skóre třetím zásahem z individuální akce střídající Portugalec Cristiano Ronaldo.

Španělská fotbalová liga - 31. kolo:
Bilbao - Real Madrid 0:3 (14. a 54. obě z pen. Kaká, 70. Cristiano Ronaldo), FC Barcelona - Almería 3:1 (53. z pen a 90.+2 Messi, 64. Thiago - 50. Corona), Mallorca - FC Sevilla 2:2 (16. Ienaga, 43. De Guzmán - 31. Negredo z pen., 68. Rakitič).

Reklama

Související témata: