Hlavní obsah

VIDEO: Ronaldo má fazónu jak hrom. V Americe se blýskl hattrickem za 9 minut

PRAHA

Pouhých devět minut potřeboval Cristiano Ronaldo k hattricku, kterým ztrestal na americkém turné madridského "Bílého baletu" mexický tým Chivas Guadalajara. A moc nescházelo, aby přidal ještě čtvrtý gól, neboť hned po vstřelení první branky trefil i břevno. „Prostě Cristiano. Z fotbalu má vždycky velkou radost, ke každému zápasu přistupuje s obrovskou motivací. A je jedno, zda právě hrajeme v Číně, Japonsko nebo USA," chválil svou hvězdu trenér madridského Realu José Mourinho.

Foto: ČTK/AP

Cristiano Ronaldo se raduje z gólu.

Článek

Na severoamerickém turné rozdává Real radost z fotbalu. Ba co víc – dává i góly, neboť Mourinho ordinuje svému celku ofenzivnější pojetí, než jaké volil v uplynulé sezóně. V prvním zápase zaoceánského turné porazil v Passadeně Los Angeles Galaxy 4:1, ve druhém pak zásluhou Ronalda vyhrál 3:0 nad mexickým týmem Chivas Gudalajara.

Trenér Mourinho si ale pochvaluje nejen výhry. „Už jsem tady byl před lety s Chelsea, a proto jsem se sem vydal znovu i s Realem. S americkými a mexickými celky jsou to pro nás těžké zápasy, v nichž soupeři hrají hodně agresivně a dělají nám problémy. Přesně to, co před sezónou potřebujeme. Přípravná utkání, v nichž bychom vyhrávali deset nula, jsou k ničemu,“  liboval si Mourinho a chválil herní pokrok, který jeho celek udělal. Nové tváře ve svém kádru, jimiž jsou Callejón, Coentrao, Sahin a Varane, zrovna tak.

Kouč vyzdvihl i hru Kaká 

Hlavně však vyzdvihuje stoupající formu Ronalda a Brazilce Kaká. „Vždy jsem tvrdil, že Kaká má obrovský fotbalový potenciál, který musí Real využit. U něho je problém jen v tom, že posledních pět šest let neměl čas na pořádný odpočinek, neboť světové a jihoamerické šampionáty, stejně jako zranění ho o něj připravovala,“ vyzdvihoval Mourinho výkony devětadvacetiletého brazilského legionáře.

I samotný Ronaldo, jenž v zápase s Mexičany vstřelil první gól v 72. minutě po přihrávce Benzemy, druhý přidal o tři minuty později z penalty nařízené za faul na Pepého a hattrick završil v 81. minutě po akci Özila, si americké turné také pochvaluje.

„Cítím se skvěle, stejně jako všichni spoluhráči. I ti noví, kteří se rychle adaptovali a do mužstva perfektně zapadli. Pracujeme tady velice tvrdě a v nové sezóně se to učitě projeví,“ pochvaloval si americký kemp Ronaldo.

Reklama

Související témata: