Hlavní obsah

VIDEO: Asistentovi vypíchl Mourinho málem oko, Fábregasovi šlápl na hlavu

BARCELONA/ PRAHA

Nezůstalo jen u kroucení uchem! Nezkrotný a nezvládnutelný kouč madridského Realu José Mourinho po středeční odvetě španělského Superpoháru řádil daleko víc. Snímky ho usvědčují, že asistentovi Barcelony Tito Vilanovovi málem vypíchl oko, na světle světa se dokonce objevil rozfázovaný videozáznam, nad nímž se ve Španělsku vedou bouřlivé debaty. Je totiž dost dobře možné, že „Mou“ šlápl ležícímu Fábregase na hlavu.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Jose Mourinho zase ulétl. A několikrát.

Článek

Mourinho se pochopitelně k incidentu nevyjádřil, nikdo proto neposoudí, zda šlo o úmysl, nebo náhodný trenérův krok... Nová barcelonská akvizice Fábregas skončila po faulu brazilského obránce Marcela na trávníku před lavičkami obou celků, takže se okamžitě strhla pranice.

Mourinho se neovládl a šel vytahat asistenta Katalánců Tita Vilanovu za ucho. A nejenže mu přitom nataženým prstem málem vypíchl oko, on ještě zavadil o hlavu ležícího Fábregase. Tvrzení některých španělských médií, že mu ji málem rozdrtil, jsou samozřejmě přehnaná, ale i k tomuto excesu zřejmě došlo.

„Ten člověk je metlou pro celý španělský fotbal. Není normální, jeho počínání nemá nic společného se zdravým rozumem. Chová se jako kluk někde na školním dvoře.  Doufám, že jeho počínání nezůstane bez trestu,“ nechal se slyšet v rozhovoru pro rozhlasovou stanici RAC 1 viceprezident Barcelony Carles Vilarrubí, který byl pranici bezprostředně přítomen.

Trenér Realu Madrid José Mourinho málem vypíchl asistentovi Barcelony Tito Vilanovovi oko.

Do běla ho rozpálilo ho i to, že hráči Realu nezůstali na trávníku a neasistovali slavnostním chvílím, kdy Barcelona přebírala Superpohár. „Jakmile zazněl závěrečný hvizd, Mourinho svým hráčům nařídil, aby okamžitě odešli do šaten. V Madridu se mu nikdo neodváží oponovat, proto poslechli,“ prozrazoval do éteru.

„Je rozpolcenou osobností, kterou fotbal úplně změní,“ odsoudil Mourinhovo počínání i někdejší viceprezident Barcelony Joan Gaspart.

Katalánský klub se přesto po pátečním sezení svého vedení a sekretariátu rozhodl, že si na chování a úlety trenéra Realu nebude oficiálně stěžovat a ani na Mourinhův výpad proti asistentovi Tito Valinovovi dál upozorňovat nebude, protože nechce přilévat olej do ohně planoucího mezi Barcelonou a Realem.

„Mourinhovu agresi na Tita Vilanovu odsuzujeme, ale necháme jednat příslušné fotbalové orgány, protože televizní záběry jsou víc než průkazné,“ uvedl viceprezident Barcelony Carles Vilarrubí.

Naznačil však, že by od Mourinha očekával omluvu. Ten se k ní však rozhodně nemá, podle některých médií dokonce prohlásil, že se omlouvat rozhodně nebude. Ani asistentovi, jehož jméno záměrně komolil už po zápase, natož pak Barceloně.

Reklama

Související témata: