Hlavní obsah

VIDEO: Omlouvat se Barceloně za excesy? Mourinho vzkázal, že to neudělá ani omylem!

MADRID

Čtyři dny čekala fotbalová Barcelona, zda se kouč „Bílého baletu“ José Mourinho omluví za své skandální chování při středeční odvetě Superpoháru. Za to, že vytahal za ucho Guardiolova asistenta Tito Vilanovu a ještě mu málem nataženým prstem vypíchl oko, za to, že ležícímu Fábregasovi málem šlápl na hlavu, že v potyčce, která se strhla, se nedokázal krotit. Samozřejmě se nedočkala. Mourinho přes tiskového mluvčího Realu vzkázal, že se omlouvat rozhodně nemíní.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Jose Mourinho po Superpoháru zase ulétl, ale omlouvat se nemíní.

Článek

Chvíli to vypadalo, že se hodně vyhrocené vztahy mezi fotbalovým Realem a Barcelonou, na nichž má podstatný díl viny právě Mourinho, přece jen uklidní. To když server Marca.com o víkendu ohlásil, že podle jeho dobře informovaných zdrojů ze zákulisí madridského klubu je nezkrotitelný portugalský kouč José Mourinho nachystán, aby se za své chování, excesy i slova omluvil.

To si naběhl! „José nebude nikoho prosit o odpuštění, protože je přesvědčen, že hájil zájmy Realu,“ okamžitě dementoval tuto informaci mluvčí madridského klubu Eladio Parames. „Mourinhovi je jedno, co se tvrdí v médiích, on se stará jen o to, co si myslí fanoušci našeho klubu. A i jejich zájmy po odvetě Superpoháru hájil a za to se stal obětí slovní agrese z lavičky Barcelony,“ dodával.

Katalánci jsou pobouřeni

Vedení Barcelony, které hned po zmiňované rvačce prohlásilo, že nemíní vyostřovat vzájemné vztahy, stěžovat si na Mourinhovo chování a přilévat tak olej do ohně, ale že omluvu nicméně očekává, je samozřejmě pobouřeno.

„Jsme Mourinhovým chováním a postojem pobouřeni, protože má daleko k profesionálnímu vystupování a není dobrým příkladem pro mladé lidi. Škoda, že klub s takovou historií a tradicí, jako je Real Madrid, se nechá ovlivnit jeho chováním a vystupováním a i on po čtyři dny mlčí,“ reagoval v rozhovoru pro COM Radio viceprezident Barcelony Jordi Cardona a nevyloučil, že toto mlčení může nabourat vztahy mezi oběma kluby.

„Pro nás to ovšem není prioritou. Na hřišti jsme vyhráli a nemám problém překonat Real ve vzájemných zápasech,“ neodpustil si Cardona uštěpačnou glosu adresovanou samosebou hlavně Mourinhovi.

Reklama

Související témata: