Hlavní obsah

Abramovič nabízel Realu za Higuaína 40 milionů eur. Ani s rekordní sumou nepochodil

MADRID

Hned pár hodin po uzavření přestupního termínu vyšlo najevo, jak obrovský zájem měla londýnská Chelsea o přestup útočníka Realu Madrid Gonzalo Higuaína. Ruský majitel londýnského klubu Roman Abramovič byl ochoten zaplatit 40 milionů eur, pokud bílý balet El Pipita, jak se čtyřiadvacetiletému Argentince přezdívá, uvolní hned v lednu. Ani s takovouto nabídkou ale nepochodil, i když by šlo o rekordní transfer letošní zimy.

Foto: Albert Gea , Reuters

Za Gonzalo Higuaína byl Abramovič ochoten zaplatit 40 milionů eur.

Článek

Mladý Argentinec má formu, v sestavě Realu po boku Cristiana Ronalda stálé místo, takže žádný div, že si ho Chelsea vyhlédla a byla za něho ochotna zaplatit rekordní částku letošního přestupního termínu.

Tu představovalo 17,5 milionů eur, tedy suma, za níž koupil bundesligový Dortmund od Moenchengladbachu Reuse, i když transfer vstoupí v platnost až 1. července. Rekordním přestupem byl tudíž odchod  maďarského záložníka Balázse Dzsudzsáka z Machačkaly do moskevského Dynama.

Deset největších transferů letošní zimy
Marco ReusMönchengladbachDortmund17,5*
Balázs DzsudzsákMachačkalaDyn. Moskva17
Eduardo VargasUniversidad ChileNeapol13,5
Papiss Demba CisséFreiburgNewcastle12
Moussa SowLilleFenerbahce10
Thiago MottaInter MilánParis SG10
Vágner LoveCSKA MoskvaFlamengo9,7
Roman PavljučenkoTottenhamLokomotiv Moskva9
Ricardo RodríguezFC CurychWolfsburg8,5
Gary CahillBoltonChelsea8,4
V jednotlivých sloupcích je uvedeno jméno hráče, bývalý klub, nový klub a přestupová částka v milionech eur. * Transfer Reuse vstoupí v platnost 1. července.

Londýnský klub by potřeboval pořádného útočníka jako sůl. Španělský kanonýr Fernando Torres stagnuje a střelecky se vůbec neprosazuje, Didier Drogba odletěl reprezentovat Pobřeží slonoviny na Africký pohár národů a navíc v létě na Stamford Bridge stejně skončí, Nicolas Anelka se vydal vstříc čínskému dobrodružství, mladý Belgičan Lukaku představuje investici do budoucna. Proto žádný div, že trenér Blues Villas-Boas zoufale sháněl útočníka.

Gólman Juventusu Gianluigi Buffon (vlevo) promlouvá ke Cristianu Ronaldovi z Realu Madrid. Vpravo Ganzalo Higuain.foto: Reuters/Marcelo del Pozo

Vyhlédl si Higuaína a ruský oligarcha Abramovič byl ochoten jeho přání splnit. Poslední nabídka, kterou vedení Realu adresoval, zněla na 40 milionů eur. Ani s ní ale nepochodil, protože trenér José Mourinho se proti tomuto velice lukrativnímu obchodu ohradil, takže z něho zatím sešlo.

Zatím, protože v létě se oba kluby k jednání vrátí. A když Abramovič nějaký milión ještě přihodí, může se narodit rekordní přestup.

Reklama