Hlavní obsah

Za Guardiolu se přimlouvá sám božský Messi: Pro Barcelonu je důležitější než já

Barcelona

Sám božský Lionel Messi se přimlouvá u vedení fotbalové Bacelony, aby udělalo všechno a prodloužilo s trenérem Pepem Guardiolou smlouvu, která mu v létě vyprší. „Pro Barcelonu je důležitější než já. Vždyť vyhrál všechno, co se jen vyhrát dá,“ prohlásil zázračný Argentinec, jenž v katalánském klubu láme všechny rekordy. Samozřejmě nejen klubové!

Foto: Albert Gea, Reuters

I božský Lionel Messi se přimlouvá, aby trenér Guardiola v Barceloně zůstal.

Článek

Když už se i samotný Messi za trenéra Guardiolu přimlouvá, je možné, že na Nou Campu zůstane. A to navzdory tomu, že letos ve španělské lize s Barcelonou zřejmě mistrovský titul nezíská.

„Ale vždyť on už vyhrál všechno, co se jen vyhrát dá. Všechno tady klape a funguje, takže žádné změny nejsou třeba," nechal se slyšet Messi, jenž minulou středu v osmifinálovém zápase Ligy mistrů s Leverkusenem pěti nastřílenými góly překonal historické rekordy Champions League. A v nedělním ligovém duelu se dvěma trefami do sítě Santanderu přiblížil už na dohled nejlepšímu kanonýrovi v historii fotbalové Bartcelony Cesaru Rodriguezovi, od něhož ho dělí už jen pět branek.

„Bylo by velice obtížné najít jiného kouče, abychom s ním dosáhli toho, čeho jsme zatím dosáhli, vyhráli to, co jsme vyhráli a hráli tak, jak to umí jen náš tým" pěje Messi chválu na Guardiolu.

Ten působí na trenérské lavičce Barcelony od roku 2008. Loni mu vypršela smlouva, ale klubové vedení ji prodloužilo jen o rok, takže populární a hlavně nadmíru úspěšný Pep, který s Barcelonou vyhrál třináct trefejí,  by mohl být v létě volný. I proto začal s jeho angažováním do Chelsea koketovat i ruský majitel londýnského klubu Roman Abramovič.

„Cítím se tady dobře, protože všechno funguje, jak si představuji a chci. Ale nejde vůbec o mě... Na prvním místě je pro mě tým, bez něhož by bylo nemožné dosáhnout toho, co jsem dosáhl, stejně jako fanoušci, pro něž hraju," odmítl Messi, že by si další smlouvu pro Guardiolu vynucoval svou nepostradatelností.

Reklama

Související témata: