Hlavní obsah

Real Madrid - Mallorca 4:1Real Madrid zakončil španělskou ligu s rekordním ziskem 100 bodů

Madrid

Fotbalisté Realu Madrid porazili Mallorku 4:1 a španělskou ligu před oficiálním převzetím mistrovského poháru zakončili se ziskem rekordních 100 bodů. Překonali rekord Barcelony, která v sezóně 2009/10 získala o bod méně. Posledním sestupujícím se po Gijónu a Racingu Santander stal účastník letošního ročníku Ligy mistrů Villarreal.

Foto: Sergio Perez , Reuters

Cristiano Ronaldo z Realu.

Článek

Ligový šampion Real si v závěru soutěže stobodovou metu vytkl jako hlavní cíl a svěřenci Josého Mourinha s jejím potvrzením neotáleli. V 19. minutě otevřel skóre hlavičkou Cristiano Ronaldo, který si připsal 46. ligový gól v sezoně.

Portugalec míč rychle nesl do středového kruhu, jako by chtěl ještě zkusit dohnat padesátigólového Lionela Messiho z Barcelony v čele tabulky střelců, další góly "Bílého baletu" už ale obstarávali jeho spoluhráči.

Čtyři minuty po úvodní brance skóroval po kombinaci s Gonzalem Higuaínem a Ronaldem Karim Benzema. Dvěma góly, mezi které vklínil jedinou branku Mallorky Gonzalo Castro, pak navýšil rozdíl německý záložník Mesut Özil.

"Žlutá ponorka" zklamala

Posledním sestupujícím se stal účastník základní skupiny Ligy mistrů Villarreal. "Žluté ponorce" nepomohla ani dvojí změna trenéra a v posledním kole se proti němu spikly i výsledky. Hráči semifinalisty LM z roku 2006 prohráli po brance Radamela Falcaa z 88. minuty 0:1 s Atlétikem Madrid, ale do druhé ligy je poslaly hlavně výhry Vallecana a Zaragozy.

Vallecano gólem Raúla Tamuda z nastavení porazilo Granadu 1:0, což nakonec oběma soupeřům a ligovým nováčkům zajistilo setrvání v soutěži. Potřebnou výhru získal i Real Zaragoza, který zdolal 2:0 Getafe.

Zaragoza získala osm ze svých dvanácti výher během posledních jedenácti duelů a díky skvělému závěru na poslední chvíli opustila sestupové příčky. Mimo ně přitom byla naposledy v listopadu, mezi 14. a 30. kolem byla beznadějně poslední. O vítězství dnes rozhodl z penalty Apoňo a na 2:0 zvýšil Postiga, soupeř dohrával bez tří vyloučených.

Real a Barcelonu doprovodí do Ligy mistrů Valencie, Málaga si zahraje předkolo. Přímo do Evropské ligy postupuje její vítěz Atlético Madrid a jistotu má díky finálové účasti ve Španělském poháru i druhý finalista tohoto ročníku EL Bilbao. Předkolo si zahraje Mallorca.

Španělská fotbalová liga - 38. kolo:
Espaňol Barcelona - FC Sevilla 1:1 (77. Coutinho - 45.+3 Negredo)
Getafe - Zaragoza 0:2 (58. Apoňo z pen., 90.+1 Postiga)
Levante - Bilbao 3:0 (45. a 67. Ghezzál, 88. Farinós z pen.)
Málaga - Gijón 1:0 (49. Rondón)
Real Madrid - Mallorca 4:1 (49. a 58. Özil, 19. Ronaldo, 23. Benzema - 52. Castro)
Santander - Pamplona 2:4 (2. Stuani, 81. Samperio - 54. Ibrahima, 67. Cejudo, 71. Raúl García, 90. Roversio)
Vallecano - Granada 1:0 (90.+1 Tamudo)
Villarreal - Atlético Madrid 0:1 (88. Falcao).

Reklama

Související témata: