Hlavní obsah

Falcao straší soupeře, ale skromně říká: Nesoutěžím s Ronaldem a Messim

Madrid

Přestože fotbalový kanonýr Radamel Falcao svými góly výrazně táhne Atlético Madrid, po individuálních oceněních neprahne. Důležitější než soupeření o korunu krále střelců s hvězdami Lionelem Messim a Cristianem Ronaldem je pro něj úspěch týmu, který za týden přivítá ve skupině Evropské ligy Plzeň. A z Falcaa jde z posledních týdnů velký strach.

Foto: Andres Kudacki, ČTK/AP

Kolumbijský kanonýr Radamel Falcao (vlevo) momentálně patří k nejlepším útočníkům na světě.

Článek

Šestadvacetiletý Kolumbijec naposledy ve středu přispěl dvěma zásahy k výhře madridského celku nad Betisem Sevilla 4:2. V pěti kolech španělské ligy se trefil už sedmkrát a vede tabulku střelů před barcelonským Messim (6) i Ronaldem (3) z konkurenčního Realu, za nimiž skončil v pořadí kanonýrů minulé sezony La Ligy.

"Neřekl jsem, že chci soutěžit s Cristianem a Messim. Chci pouze střílet branky, které pomáhají mužstvu, nic více. Až na konci uvidíme, jak na tom budu," uvedl Falcao pro španělský list AS.

Ani Atlético, jež je v současnosti druhé v tabulce za Barcelonou, nemá podle něj v domácí soutěži pouze dva soupeře. "Nejdůležitější je, že tým plní své cíle. Soupeříme s devatenácti mužstvy, ne pouze s Realem Madridem a Barcelonou," uvedl někdejší střelec Porta a River Plate.

Přestože ze zápasu s Betisem odkulhal kvůli zranění už v 53. minutě, měl by být na další nedělní ligový zápas připraven. "Měl jsem nějaké bolístky a musel skončit dříve, ale doufám, že budu moci proti Espaňolu hrát," řekl Falcao.

Reklama