Hlavní obsah

VIDEO: To bude skvost. Real Madrid odhalil návrhy na supermoderní stadión

Madrid
Aktualizováno

Má to být nejskvostnější fotbalová stavba planety. Tajemství, které si prezident Realu Madrid Florentino Pérez schovával na správný moment, aby náležitě ohromil všechny členy královského klubu, bylo odhaleno. Prezident představil čtyři projekty na přestavbu stadiónu Santiago Bernabéu.

Takhle může vypadat nový Santiago Bernabéu.

 
Článek
Fotogalerie

Čtyři makety s možnou budoucí vizáží fotbalového chrámu byly dlouhou dobu pečlivě utajovány a jen pár osob znalo jejich podobu. Odhaleny byly až na schůzi členů klubu. O návrhy se postaraly čtyři prestižní architektonické firmy Amela-Populous, Moneo-Herzog & De Meuron, Norman Foster-Rafael de Lahoz a GMT Architekten-L35-Ribas.

Podle megalomanského prezidenta Péreze bude mít Real stadión, který zastíní vše dosud viděné nejen ve fotbalové architektuře. Londýnskému Wembley či mnichovské Allianz Areně tak vyroste nejspíš zdatná konkurence. Zrekonstruovaný svatostánek má být hotov v roce 2016.

„Všechny čtyři projekty jsou spektakulárně ambiciózní. Každý z nich nalézá architektonické zdokonalení stadiónu a pokud možno i navýšení kapacity. Chceme, aby se náš stadión stal jednou z nejsymboličtějších staveb v Madridu i na celém světě," prohlásil Pérez.

„Každý rok se snažíme bojovat za klubovou jedinečnost a na tomhle jsme tvrdě pracovali každý den. Teď je naším cílem vylepšit Santiago Bernabéu a tréninkové plochy. Chceme, aby obojí bylo ikonickým kusem architektury," dodal prezident královského celku.

Reklama