Hlavní obsah

VIDEO: Falcao si při pětigólovém večeru vybavil jen kanonádu z dětství v Bogotě

Madrid

Obávaný fotbalový kanonýr Radamel Falcao jako kdyby v neděli chtěl dát jasně najevo, že nechce zůstat ve stínu barcelonského fenoména Lionela Messiho, který překonal rekord v počtu vstřelených branek v jednom kalendářním roce. Falcao zase uchvátil pětibrankovou kanonádou v dresu Atlétika Madrid proti La Coruni, což se ve španělské lize přes deset let nikomu nepovedlo. Nadšený Falcao připustil, že se mu nedělní zážitek vryje hluboko do paměti.

Pět gól Falcaa v utkání proti La Coruni.

 
Článek

Pocit z pěti vstřelených branek v jednom zápase si vychutnal poprvé v profesionální kariéře. "Pět gólů jsem dal ještě jako malý kluk v Bogotě," vybavil si hvězdný Kolumbijec, který se na vrcholné úrovni blýskl čtyřmi trefami ještě při minulém angažmá v Portu při duelu Evropské ligy s Villarrealem.

"Toto je nezapomenutelná chvíle. Děkuji za ni bohu a skvělým spoluhráčům, bez nichž bych nic takového nedokázal. Jsem vděčný za to, koho mám v Atlétiku kolem sebe. Je vzrušující v takovém týmu být, pořád se tady zlepšuju," vyznal se tradičně skromný Jihoameričan. A na památku od svých parťáků po památném duelu s Atlétikem dostal žlutý míč podepsaný od všech členů týmu.

Plzeňáci si museli oddechnout

I fotbalisté Plzně musí cítit úlevu, že se proti nim Tygr, jak se šestadvacetiletému Falcaovi přezdívá, ani v jednom zápase Evropské ligy nepostavil, protože jej kouč Diego Simeone pokaždé nechal odpočívat. Falcao se letos už třeba blýskl hattrickem v zápase Superpoháru proti Chelsea, ve španělské La Lize letos nasbíral už 16 přesných zásahů a na záda se dívá právě jen Messimu, autorovi 23 branek.

Ale ani opěvovaný Messi nedokázal nikdy nastřílet pět branek v zápase, jako se to povedlo teď Falcaovi. Naposledy takový kousek předvedl Fernando Morientes z Realu Madrid v únoru roku 2002 proti Las Palmas.

Velebil ho i kouč

"Vím o tom a jsem šťastný, že jsem dokázal to samé," uvedl Falcao. Velebil ho i kouč Simeone. "Milují ho (Falcaa) naši fanoušci, jeho vůdcovství respektují i spoluhráči. A neděle pro něj byla historickým dnem. Nevím, jestli nějaký jiný hráč Atlétika někdy dokáže dát pět branek v jednom zápase," poznamenal argentinský kouč, který ve čtvrtek musel strávit pohárovou prohru 0:1 v Plzni. "Jak zápas plyne a Falcao se dostává do šancí, je vážně těžké ho zastavovat" prohlásil Simeone.

Reklama

Související témata: