Hlavní obsah

Titul už Real pohřbil, výzvou je pro něj hlavně pohárové El Clásico

Barcelona

Španělsko je na nohou, velký fotbalový týden začíná. Slavné El Clásico napíše v rychlém sledu za sebou hned dva další díly. V úterý večer Barcelona hostí Real Madrid v odvetě semifinále Španělského poháru, v sobotu odpoledne si rivalové pořadatelství prohodí ve 26. ligovém kole. Večerní pohárovou bitvu můžete od 21:00 sledovat v on-line reportáži na Sport.cz.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Unikajícího dirigenta Barcelony Lionela Messiho se snaží zastavit Xabi Alonso z Realu Madrid (uprostřed). Zcela vpravo je Álvaro Arbeloa.

Článek

Když nejprestižnější bitva, tak hned dvakrát. Sobotnímu ligovému duelu však bude scházet punc utkání o titul. Třetí Real ztrácí v tabulce na vedoucí Barcu propastných 16 bodů a na triumf může zapomenout.

Tím spíše se Mourinhův tým upíná k pohárovému semifinále. V prvním utkání doma koncem ledna remizoval 1:1, a tak před odvetou na Nou Campu jeho naděje na postup do finále ještě žije.

„Pokud se v úterý představíme jako jednolitý tým, máme šanci i na celkový triumf v poháru. Musíme dodržovat náš herní systém a do puntíku plnit pokyny trenéra. Jen tak můžeme uspět," řekl portugalský obránce Pepe pro klubové stránky Realu.

Kouč Mourinho má k dispozici o poznání kompletnější tým než před prvním zápasem. Do základní sestavy se mu znovu tlačí i Brazilec Kaká. „Cítím, že se zlepšuji. Trenér mě teď potřebuje, takže musím být v ideální formě v nejdůležitější části sezóny," přeje si Kaká.

Musíme útočit, přeje si Fabregas

Lepší výchozí pozici však má samozřejmě Barcelona, venku uhrála remízu a vstřelila gól. „Loni jsme doplatili na výsledek z prvního duelu a velmi brzy ze soutěže vypadli. Hráči Realu jsou velmi nebezpeční, a pokud chceme zvítězit, musíme hrát nejlépe, jak umíme," varuje ovšem na klubových stránkách Cesc Fábregas.

„V odvetě musíme být efektivní, protože takoví jsou i hráči soupeře. Nemůžeme čekat na to, co se stane. Musíme být často před brankou Realu, jen tak se dostaneme do finále," dodává Fábregas.

Přímý přenos večerního zápasu vysílá Digisport.

Ve středu se o postup do finále utkají také FC Sevilla a Atlético Madrid. Blíže k postupu zatím má Atlético, v prvním utkání vyhrálo 2:1.

Reklama