Hlavní obsah

Barcelona - La Coruňa 2:0Barcelona zdolala La Coruňu a vede ligu o 14 bodů

Barcelona

Barcelona porazila ve 27. kole španělské fotbalové ligy na domácím hřišti poslední Deportivo La Coruňa 2:0 a v neúplné tabulce vede před Atléticem Madrid o 14 bodů. Domácí se tak vrátili na vítěznou vlnu po dvou předchozích porážkách od Realu Madrid v lize i v semifinále domácího poháru.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Lionel Messi (vpravo) skóruje přes obránce Aythamiho do sítě La Coruny.

Článek

Vedoucí tým ligy začal utkání utkání s Lionelem Messim a dalšími oporami jen na lavičce náhradníků, protože už v úterý ho čeká odveta osmifinále Ligy mistrů proti AC Milán. Favorita poslal do vedení ve 38. minutě zásahem hlavou Alexis Sanchez, který zaznamenal svůj druhý ligový gól v sezoně.

Po přestávce už se dostal na hřiště i střelecký rekordman domácích Argentinec Messi, který v 62. minutě vystřídal Davida Villu. A právě Messi svou jubilejní 40. trefou sezony pečetil výhru favorita a v lize se trefil již v rekordním 17. utkání v řadě.

Deportivu se nevydařila odveta za říjnovou domácí porážku 4:5. Na výhru nad Barcelonou čeká již od dubna 2008 a s pouhými 17 body a třemi výhrami v sezoně je na posledním místě.

Španělská fotbalová liga - 27. kolo:
Vallecano - Espaňol Barcelona 2:0 (9. Alejandro Domínguez, 77. Piti)
Valladolid - Málaga 1:1 (41. Manucho - 8. Demichelis)
Barcelona - La Coruňa 2:0 (38. Sánchez, 88. Messi)
Mallorca - Sevilla 2:1 (16. a 66. Alfaro - 61. Negredo)

Reklama

Související témata: