Hlavní obsah

Dvě procenta fanoušků Barcelony nesnášejí Messiho. Rád bych je potkal, říká prezident klubu

Barcelona

Patří k nejlepším hráčům historie, patrně každý fotbalový fanoušek by Lionela Messiho rád viděl oblékat dres svého oblíbeného týmu. Ne tak v Barceloně! Dvě procenta příznivců katalánského velkoklubu by hvězdného Argentince v sestavě klidně oželela, prozradil výsledek průzkumu.

Foto: Albert Gea, Reuters

Opora Barcelony Lionel Messi slaví gól.

Článek

Kdo by si to pomyslel? Důvody nevraživosti fanoušků Blaugranas ke klenotu Barcy rozhodně nelze hledat na trávníku. Šestadvacetiletý Messi během svého zatím jediného (!) profesionálního angažmá ve 220 ligových zápasech nastřílel 248 gólů, pomohl mužstvu k šesti titulům v Primera División, k výhře ve Španělském poháru i třem triumfům v Champions League.

Jenže stránky novin plní držitel čtyř Zlatých míčů pro nejlepšího hráče světa nejen svým nesporným fotbalovým umem. Údajná aféra se striptérkou v Las Vegas, obvinění z daňových úniků či některá nelichotivá vyjádření na adresu spoluhráčů vrhají na jihoamerickou fotbalovou superhvězdu stín.

Jistou dávku arogance a egoismu v Messiho charakteru odhalil ve své biografii i Josep Guardiola, bývalý trenér Barcelony. „Pod andělsky nevinnou tváří se skrývá dravec," uvedl na adresu rodáka z Rosaria ve své knize, z níž citoval německý list Bild.

Ve světle těchto indicií již není tak překvapivé, že určitá část fanoušků katalánského celku nepatří k Messiho obdivovatelům. Prezident klubu Sandro Rosell to však vidí jinak. „Dvě procenta našich příznivců v interním průzkumu uvedla, že Messiho nemají rádi. Docela rád bych se s nimi seznámil," uvedl v interview pro Daily Mail.

Přáli byste si mít Lionela Messiho ve svém týmu?
Ano.
50,2 %
Ne.
49,8 %
Celkem hlasovalo 6744 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.