Hlavní obsah

Valladolid - Atlético 0:2Fotbalisté Atlétika napodobili Barcelonu a popáté vyhráli

Aktualizováno

Fotbalisté Atlétika Madrid napodobili mistrovskou Barcelonu a vyhráli i pátý zápas v sezóně španělské ligy. Ve Valladolidu v sobotu zvítězili 2:0 a s plným počtem patnácti bodů jsou v tabulce za Katalánci druzí pouze vinou horšího skóre. Konkurenční Real otočil derby s Getafe a po výhře 4:1 je s dvoubodovým odstupem třetí.

Foto: Ricardo Ordonez, Reuters

Raúl García z Atlétika Madrid (uprostřed) se raduje z gólu.

Článek

Atlético ve středu potvrdilo vynikající vstup do ročníku výhrou v Lize mistrů nad Petrohradem a forma ho neopustila ani v domácí soutěži. Oba góly v druhém poločase připravil španělský reprezentační záložník Koke - v 56. minutě přihrál na úvodní branku utkání hlavičkujícímu Raúlu Garcíovi a v 72. minutě poslal do brejku Brazilce Diega Costu, který svým pátým gólem v sezoně stanovil konečné skóre.

Real inkasoval v derby už v páté minutě, když Cristiano Ronaldo přestal kvůli domnělému faulu hrát a soupeř situaci využil díky tečované ráně Lafity. Už za čtrnáct minut ovšem srovnal z dorážky Pepe.

O obrat se zasloužil dvěma standardními situacemi Ronaldo. Z přímého kopu nejdřív nastřelil ruku Míchela a z nařízené penalty skóroval. Třetí branku Realu přidal po přestávce Isco a v poslední minutě skóroval znovu Portugalec Ronaldo. Oba autoři branek v této sezoně dali po čtyřech gólech a jsou na dělené čtvrté příčce pořadí střelců.

Debut na domácím stadiónu Realu musel odložit záložník Gareth Bale, protože se zranil v průběhu předzápasové rozcvičky. Nejdražšího hráče světa, který přišel do Realu z Tottenhamu za 100 miliónů eur (2,57 miliardy korun), v základní sestavě nahradil Isco.

Bale zatím za Bílý balet nastoupil jen venku. Premiérový start i gól zaznamenal ve Villarrealu, poté hrál také v Lize mistrů proti Galatasarayi v Istanbulu.

Španělská fotbalová liga - 5. kolo:
Valladolid - Atlético Madrid 0:2 (56. Raúl García, 72. Diego Costa)
Betis Sevilla - Granada 0:0
Vigo - Villarreal 0:0
Real Madrid - Getafe 4:1 (33. z pen. a 90. Ronaldo, 19. Pepe, 59. Isco - 5. Lafita)
Valencie - FC Sevilla 3:1 (32. a 74. Jonas, 82. Ruiz - 52. Gameiro).

Reklama

Související témata: