Hlavní obsah

Šlechetné gesto! Barcelona chce nabídnout zraněnému Valdésovi novou smlouvu

Barcelona

Katalánskému klubu pomohl získat šest ligových titulů, třikrát společně triumfovali v Champions League a pětkrát vyhrál Zamorovu trofej pro nejlepšího brankáře La Ligy. Vedení fotbalové Barcelony si gólmana Víctora Valdése váží. Dvaatřicetiletému španělskému reprezentantovi, kterému kvůli zranění kolena skončila sezóna, chce nabídnout nový kontrakt. Ten stávající vyprší Valdésovi v létě.

Foto: Albert Gea, Reuters

Bolestivá grimasa brankáře Barcelony Victora Valdése, který se zranil v utkání se Celtou Vigo.

Článek

Mistr světa a Evropy si ve středečním ligovém utkání se Celtou Vigo přetrhl postranní vazy v pravém koleně a příští týden v pondělí se podrobí v Německu operaci. Na klinice v Augsburgu provede zákrok chirurg Ulrich Boenisch, který nedávno operoval i talentovaného útočníka konkurenčního Realu Madrid Jesého Rodrígueze, jenž si přetrhl zkřížený vaz v pravém koleni v utkání Ligy mistrů proti Schalke.

Přestože se Valdés už dříve nechal slyšet, že hodlá vyzkoušet nové angažmá, úřadující španělský mistr by svého odchovance rád udržel.

"Momentálně ho samozřejmě nejvíce zajímá jeho operace, ale také ví, že tady má dveře otevřené. Nebojíme se, že už by měl podepsanou smlouvu s jiným klubem," uvedl prezident Barcelony Josep Maria Bartomeu.

V souvislosti s dalším Valdésovým angažmá se spekulovalo o Manchesteru City, Liverpoolu nebo Monaku. Na Nou Camp by naopak měl z Mönchengladbachu v letě přijít talentovaný německý gólman Marc-André ter Stegen.

Reklama

Související témata: