Hlavní obsah

Casillas si konečně zachytá za Real i v lize. Po dlouhých šestnácti měsících

Ikona Realu Madrid, která se ocitla v nemilosti, se znovu vrátí ve Španělsku na prvoligovou scénu. Zkušený brankář Iker Casillas se v lize postaví do branky královského klubu po dlouhých šestnácti měsících. Trenér Carlo Ancelotii chce dát bývalé dlouholeté jedničce v domácí soutěži šanci, aby se dostala do formy před finále Ligy mistrů.

Foto: Albert Gea, Reuters

brankář Realu Iker Casillas.

Článek

Dvaatřicetiletý Casillas ztratil pozici jedničky v minulé sezóně za bývalého trenéra Josého Mourinha a v lize místo něj chytá Diego López. Španělský mistr světa a Evropy dostává šanci jen v domácím poháru a Lize mistrů, nicméně nyní se poprvé od ledna 2013 představí i ve španělské lize.

"Casillas potřebuje hrát. Nebylo by fér, aby měsíc nechytal, když se připravuje na finále," uvedl Ancelotti. O zbývající čtyři ligové zápasy se Casillas podělí s Lópezem rovným dílem.

Real se ve finále Ligy mistrů střetne 24. května s městským rivalem Atléticem, jež je i v čele tabulky španělské nejvyšší soutěže. "Bílý balet" na třetím místě ztrácí šest bodů, přičemž má utkání k dobru.

Reklama

Související témata: