Hlavní obsah

Welliton řídil opilý a má problém. Po divoké honičce s policií skončil ve vazbě

Vigo

Na trávníku španělské Celty Vigo ještě útočník Welliton o své rychlosti a nesporném fotbalovém kumštu fanoušky nestačil příliš přesvědčit, zato tamní policie už má o jeho dravosti za volantem poměrně konkrétní představu. Sedmadvacetiletý brazilský střelec řídil opilý a po honičce se strážci zákona skončil ve vyšetřovací vazbě. Vedle odebrání řidičského průkazu na dobu jednoho roku dostal ve zkráceném řízení ještě pokutu 9000 eur (247 tisíc korun).

Foto: Profimedia.cz

Brazilský útočník Welliton v dresu Spartaku Moskva.

Článek

Jak se všechno přihodilo? Policejní hlídka chtěla v pondělí časně ráno fotbalistu, který přišel do Viga začátkem letošního roku na hostování ze Spartaku Moskva, zkontrolovat kvůli bezohledné jízdě, napsal na svém serveru deník Bild. Welliton však zareagoval po svém: šlápl na plyn a několik křižovatek projel na červenou.

Policistům se jej podařilo zastavit až po divoké honičce a ukázalo se, že jihoamerický kanonýr řídil vůz pod vlivem alkoholu. Naměřili mu 2,5 promile...

Klub odmítl celou záležitost komentovat, faktem však je, že dvojnásobný nejlepší střelec ruské ligy z let 2009 a 2010 ve Vigu herně strádá. Za devátý tým španělské ligy zatím odehrál jen několik minut.

Reklama

Související témata: