Hlavní obsah

Nezastavitelný, fenomenální! Ronaldo zlomil prokletí a řádil, odnesla to La Coruňa

La Coruňa

Třiadvacátým hattrickem v dresu Realu Madrid zařídil Cristiano Ronaldo vítězství svého zaměstnavatele na hřišti La Coruni ve 4. kole španělské nejvyšší soutěže. Bílý balet slavil senzačně vysokou výhru 8:2!

Foto: Miguel Vidal, Reuters

Cristiano Ronaldo byl ústřední postavou Realu při jeho vysokém vítězství nad La Coruňou.

Článek

Brilantní představení udělalo z Ronalda nejlepšího střelce probíhajícího ročníku, hlavně však skočil na 12. místo historické tabulky kanonýrů španělské ligy. Na kontě má 183 branek za pouhých pět let. Média připomínají, že stadión La Coruni byl dosud pro portugalského snajpra začarovaný a nikdy tam neskóroval. Nyní už je pouze Murcia místem, kde se při španělském angažmá Ronaldo (zatím) neprosadil.

„Je luxusní nastoupit vedle hráče, jakým je Ronaldo. Každý okamžik vedle něj představuje školu," rozplýval se z výkonu parťáka Javier Hernández. Ronaldo vlastní výkon nekomentoval, ale ostatní se nad ním rozplývali. „Byl nezastavitelný. Něco takového jsme si nezasloužili," posteskl si trenér poražených Victor Fernández. „Máme skvělé hráče, ale on byl fenomenální. Prostě skvělý," přidal se kouč Realu Carlo Ancelotti.

Čím větší dluhy tím více gólů...

Jeho mužstvo přitom do soutěže nevstoupilo dobře. V úvodních třech duelech slavilo jediné vítězství. Navíc média přinesla informaci, že Real se topí v dluzích, které se podle různých zdrojů pohybují od 400 do 600 miliónů eur. Vedení proto uvažuje, že dlouho nedotknutelný název stadiónu Santiago Bernabéu prodá některému ze sponzorů, což nelibě nesou fanoušci.

Hráči však dělají vše pro to, aby si příznivce naklonili. Během posledních dvou duelů nasázeli třináct branek. Nejprve Real pěti góly zničil v Lize mistrů Basilej, v sobotu pak demonstroval sílu na hřišti La Coruni. „Je dobrým signálem, že jsme na dvě prohry reagovali třinácti vstřelenými góly. Přesto se musíme zlepšit," nepropadal euforii Ancelotti. Real přesto poprvé v historii slavil osm vstřelených branek na hřišti soupeře ve španělské lize.

Až dosud byla jeho rekordním gólovým představením výhra 7:1 na hřišti Zaragozy v sezóně 1987/88.

Reklama

Související témata: