Hlavní obsah

Chelsea vyděsila Real, když pomyslel na Courtoise. Čechova situace se zamotává

Londýn

Ten plán byl hodně smělý. Real Madrid si jako nástupce brankáře Ikera Casillase, který v Bílém baletu podle všeho končí, vyhlédl Thibauta Courtoise. Zprávu přinesl The Telegraph. Jenže Chelsea vyvěsila na své luxusní zboží cenovku, která zaručeně odpudí každého zájemce: 73 miliónů liber (podle současného kursu cca. 2,7 miliardy korun)! Madridský velkoklub se z toho měl podle webu britského listu doslova vyděsit. Nákup se stal nereálným, tudíž i šance, že by se na post prvního gólmana Chelsea zase posunul Petr Čech.

Foto: Carl Recine, Reuters

Thibaut Courtois při tréninku belgické reprezentace před zápasem ve Walesu.

Článek

Ohledně obsazení brankářského místa se Real obrací do Manchesteru. Dosavadní jednička tamních United David de Gea má být nástupcem legendy, která na San Bernabéu chtěla strávit celou svoji fotbalovou kariéru a odchod těžce snáší.

Madridský klub byl přitom ochoten se pořádně plácnout přes kapsu, když mělo jít o příchod Courtoise. Nabízel až 37 miliónů liber. Žádný jiný gólman ještě více nestál. Ale Chelsea reagovala požadavkem skoro dvakrát tak vyšším, blížícím se sumě, jakou Real kdysi rekordně vyplatil, když bylo ve hře jiné jméno - Gareth Bale (stál podle různých zdrojů 77 - 85 miliónů liber).

Chelsea rázně dala najevo, že Courtois je prostě neprodejný. A nejen on. Telegraph připomíná, že už dříve manažer Blues José Mourinho oznámil, že kupříkladu za každou nohu Edena Hazarda by si účtoval 100 miliónů liber.

Casillase by bral Wenger. Čech do United?

Čechovi se tak místo jedničky v Chelsea neotevře. List přesto uvádí, že zájem Realu o Courtoise přišel v mimořádně nevhodnou dobu pro Chelsea, která je zřejmě už příští týden připravena uzavřít jednání o Čechově odchodu.

Kam to bude? Situace se čerstvým „případem Casillas" přece jen poněkud zamotává. Kouč Arséne Wenger zbystřil, když se uvolnila cesta k angažování Casillase do Arsenalu, kde byl dosud prostor pro Čecha. Ale volno je teď podle všeho v bráně Manchesteru United... Ve hře je Hugo Lloris z Tottenhamu a také Petr Čech, který však má na Stamford Bridge ještě rok smlouvu.

Pro něj je podstatné, že majitel Chelsea Roman Abramovič měl už dříve zavelet, že loajalita českého gólmana v uplynulé sezóně ve chvíli, kdy byl dlouho ponecháván v nevědomosti, kdo bude jedničkou, musí být odměněna. Zájemce o Čecha tak podle všeho Chelsea děsit nebude, i když Mourinho stále trvá na tom, že by měl nejraději v týmu Courtoise i jeho předchůdce na postu jedničky. Čech by mohl být volný za 10 miliónů liber.

Reklama