Hlavní obsah

Český pilot Janiš dojel v Barceloně čtvrtý

BARCELONA

Triumfem italského pilota Giorgia Pantana z týmu Durango skončil druhý závod mezinárodního šampionátu formule 3000. Ital, který první závod v Imole po nehodě nedokončil, porazil o 3,2 sekundy Švéda Björna Wirdheima. Seveřan, vítěz Velké ceny San Marina a loňský týmový kolega Tomáše Engeho v týmu Arden, si upevnil průběžné vedení v seriálu.

Foto: ČTK/René Volfík

Jaroslav Janiš u vozu stáje PSM-I.S.R. Charouz pro mezinárodní mistrovství FIA formule 3000.

Článek

Třetí místo obsadil další italský jezdec Enrico Toccacelo ze Super Novy a devět sekund po něm projel cílem český pilot Jaroslav Janiš z týmu Superfund ISR. Připsal si tak prvních pět bodů do průběžného hodnocení a dělí se o celkově šesté místo. Další závod se jede za dva týdny na A1-Ringu v Rakousku.

Janiš po startu ztratil jedno místo a jezdil jako šestý, posunul se už po šesti kolech po technickém výpadku Belgičana Jeffa van Hoydonka a dlouho kroužil na místě, které vybojoval v kvalifikaci.

"Měl jsem docela slušný start, v první zatáčce ale bylo dost těsno. Musel jsem vyjet z ideální stopy a to mě stálo jedno místo," vylíčil ožehavé okamžiky po startu Janiš. V druhé polovině závodu ještě předjel Ricarda Sperafika z Brazílie, který nedlouho poté odstoupil kvůli technickým problémům. "Vůz fungoval bez problémů, jsem rád za první body," dodal. Bod za osmé místo vybojoval i Janišův týmový kolega Yannick Schroeder z Francie.

Výsledky
1. Pantano (It./Durango)52:50,428
2. Wirdheim (Švéd./Arden)-3,278
3. Toccacelo (It./Super Nova)-20,753
4. Janiš (ČR/Superfund-ISR)-29,342
5. Nguyen (Austr./BCN)-37,345
6. Baumgartner (Maď./Coloni)-37,618
7. Schmidt (Něm./Astromega)-38,450
8. Schroeder (Fr./Superfund- ISR)-44,764
Průběžné pořadí
1. Wirdheim18 bodů
2. Pantano10
3. Toccacelo10
4. Friesacher (Rak./Red Bull)8
5. Ricardo Sperafico (Braz./Coloni)6
6. Liuzzi (It./Red Bull) a Janiš5
8. Nguyen5

Reklama