Hlavní obsah

Neymar k vám do Realu? Jste k smíchu, vzkázal viceprezident Barcelony do Madridu

Barcelona/Praha

Barcelona se vysmívá touze konkurenčního Realu přetáhnout na Santiago Bernabéu brazilskou hvězdu Neymara. „Nevidím sebemenší důvod, proč by od nás chtěl Neymar odejít,“ prohlásil viceprezident Barcelony Jordi Mestre po středečním čtvrtfinále španělského Královského poháru s Bilbaem, v němž právě Neymar korunoval třetím gólem výhru a postup Barcelony.

Foto: Albert Gea, Reuters

Brazilský fotbalista Neymar, po němž tolik touží Real.

Článek

Spekulace o eminentním zájmu madridského Realu o třiadvacetiletého Neymara nabraly v posledních dnech a týdnech na intenzitě. Zvláště poté, co se hned z několika zdrojů objevily informace, že Cristiano Ronaldo by mohl v létě z Madridu odejít, pokud se mu s ním nepodaří vyhrát Ligu mistrů nebo alespoň španělskou ligu. A kdyby se tak nestalo letos, příští rok skončí Ronaldovi smlouva a kdoví, kam povedou jeho kroky.

„Náš zájem o Neymara je zájmem situovaným do budoucna," popřel šéf Realu Florentino Pérez, že by chtěl přivést třiadvacetiletého útočníka na Santiago Bernabéu okamžitě. Momentálně by ho ani zlanařit nemohl, neboť Bílý balet má podle rozhodnutí FIFA zakázány přestupy až do léta 2017.

Nicméně podle kuloárních informací vedení Realu při lednovém vyhlašování Zlatého míče mělo v Curychu schůzku s Neymarem i jeho manažerem. Brazilec to sice popřel, Real však zájem o brazilského útočníka potvrdil.

„Podle mého je Neymar šťastný v Barceloně. A my jsme šťastní, že je u nás, protože je to skvělý fotbalista a útočník světové třídy. Nevidím proto důvod, proč by chtěl odejít. Zvláště, když s Barcelonou získává tituly a letos i pří vyhlašování výsledků Zlatého míče vystoupil na pódium," vzkázal viceprezident Barcelony Jordi Mestre po středečním čtvrtfinále španělského Královského poháru.

Trenér Luis Enrique promptně dodal, že Nemyar má sice v Barceloně podepsaný kontrakt do roku 2018, ale že si je jistý, že jeho tolik cenná akvizice dostane od klubového vedení k parafování novou, podstatně vylepšenou smlouvu.

Reklama

Související témata: